Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Roergebakken Noedels Met Peultjes En Kip

400 gr eiermie 2 eetlepels zonnebloemolie 1 grote ui in halve ringen 3 tenen knoflook in plakjes 1/2 rode paprikavan zaden ontdaan en in dunne reepjes gesneden 100 gr peultjessugar snaps of eventueel schuingesneden snijbonen van 2 cm breed 300 gr kip... bekijk recept »

Frans Brood Met Tomaat En Kaas

100 gram snijbonen 2 tomaten 1/2 bosje radijs 300 gram milner 30+ kaas 1 stokbrood 1 blaadje basilicum peper en zout Was de boontjes en kook ze beetgaar in water met een beetje zout. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Pel de tomaten, ontpit... bekijk recept »

Blote Kindertjes In Het Gras

? 750 gram snijbonen uit het zout ? 1 kilo aardappelen ? 1 &primegrove&prime rookworst ? 1 pot witte bonen ? 50 gram boter ? 100 gram mager rookspek in blokjes. In een koekenpan de boter verhitten en het rookspek hierin langzaam goudbruin bakken... bekijk recept »

Drooggebakken sperziebonen

1 theelepel sesamolie 450 gm sperziebonen 40 gm half om half gehakt 10 gm gedroogde garnalen 5 gm ingemaakt mosterdgroen (tja choy) 1 lente-ui 2 eetlepels olie 1 smaakgevers: 1 snijbonen 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel water 1 theelepel suiker 1 theel... bekijk recept »

Gegrilleerde lamskarbonade

1 teentje knoflook 3 el olie 2 el tomatenketchup 1 1/2 tl rozemarijnpoeder 1/2 tl chilipoeder versgemalen peper 4 lamskarbonades zout 1 takje peterselie Grill voorverwarmen op hoogste stand. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Toevoegen: o... bekijk recept »

Chinese filetlapjes

4 varkensfiletlapjes (à 125 g) 1,5 eetlepel olie (arachide) 1/2 eetlepel sesamolie 1 teentje knoflook (geperst) 1/2 theelepel sambal 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder snufje zout snufje peper (versgemalen)Roer in een kom de (a... bekijk recept »

Mechelse Koekoek met bloemkool

Voor 4 personen: 1 Mechelse Koekoek peper en zout 1 bloemkool 200gram peultjes 4 kolfjes babymais 4 aardappelen(rosa) 4 worteltjes 200gram snijbonen 2 stengels bleekselderij 2 doosjes saffranpoeder 10 eetlepels kippenbouillon 2.5 dl room ... bekijk recept »

Sliptong uit Oostende

Voor 2 personen: 8 sliptongetjes 11/2 dl visfond 1 dl witte wijn 1/2 theelepel tijm 2 laurierblaadjes 1 dl koksroom 75 gr gekookte mosselen 200 gr (Hollandse) garnalen 25 gr koude boter 2 fijngeknipte takjes peterselieVerwarm de oven voor op 175°C. L... bekijk recept »

Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en ho

1 kg varkensribbetjes (natuur) 75 cl geuze 100 g gerookte spekblokjes 300 g zilveruitjes (diepvries) 300 g snijbonen (diepvries) 250 g wortelen 1 blokje groentebouillon 2 koffiel. vloeibare honing 2 eetl. olijfolie 2 takjes peterselie 1/4 koffiel... bekijk recept »

Gebakken zalmfilet met noten

Voor 4 personen: 4 stukken zalmfilet (150 g elk) 250 g witte druiven ½ eetlepel citroensap 50 g boter zout peper 100 g ongezouten cashewnotenHalveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel... bekijk recept »

Pagina 31 van 36