355 recepten met snijbonen
Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer4 stukken kabeljauwfilet (à 150 gram) 1½ eetlepel Thaise kruiden (Euroma) 400 gram snijbonen 1 bosje lente-uitjes 100 gram kerstomaatjes 50 gram boter 100 gram taugé 2 eetlepels citroensap 8 eetlepels ketjap manisVerwarm de oven voor op 200°C. Spoel ... bekijk recept »
400g snijbonen30 blaadjes basilicum1 beenham naturel (ca. 600g)zoutpeper250g spaghetti2 eetlepels olijfolie400ml Italiaanse roomsaus funghi (potGrand?Italia)50g geraspte jongbelegen kaas75g roomkaas met knoflook en kruiden. Haal 400g snijbonen af, la... bekijk recept »
400 g (pandan) rijst 4 biefstukken (à 125 g) 800 g snijbonen 1 bakje conimex kruidenpasta voor rode curr; y conimex wok olie 1 pakje conimex mix voor thaise nasi conimex gebakken uitjes Bereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wa... bekijk recept »
400 g (pandan) rijst 4 biefstukken (à 125 g) 800 g snijbonen 1 bakje conimex kruidenpasta voor rode curr; y conimex wok olie 1 pakje conimex mix voor thaise nasi conimex gebakken uitjes Bereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wa... bekijk recept »
600 g snijbonen 1 pak conimex wok noedels 330 g sofine tofu wokreepjes fris kruidig 250 g kerstomaatjes klein stukje rode peper conimex wok olie conimex woksaus knoflook koriander 4 eetlepels fijngehakte koriander Bereidingswijze: - Breng in een r... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 2 uien 600 g snijbonen 400 g stevige visfilet (bijv. tilapia) 150 g Corn Flakes 1 ei 50 g bloem 4 el Solo Vloeibaar 3 el creme fraiche nootmuskaat 1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in ca. 2... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g snijbonen, in stukken 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode paprika, in dunne repen 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 ml visbouillon (van tablet) 1 theelepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden 400 g koolv... bekijk recept »
30 gr. boter250 gram rundergehakt2 grote uien250 gr. spekreepjes ( gerooktbv. van de aldi) zout en peperpaprikapoeder500 gram aardappelen (geschild gewicht) 500 gram snijbonen1 groot blikje tomatenpureeeen paar lepels mosterd (naar eigen smaak) Schil... bekijk recept »
250 gr. snijbonen 1 zakje A-partjes 150 gr parmaham (iets dikker gesneden) 1 zakje verse munt 4 el. yoghurt 1 el olijfolie 1 el citroensap peper en zout Snijd de puntjes van de snijbonen, was ze en snijd ze in stukken van ca 2 cm. Kook ze met wat z... bekijk recept »
350 gr kipfiletin lange reepjes 2-3 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman) Peper 1-2 eetlepels olie 2 worteltjesin dunne reepjes 200 gr snijbonenin brede repen 100 gr tauge 10 kerstomaatjesin vieren 3 lente-uitjesin ringen 1-2 rode chilipepersfijngesn... bekijk recept »