1000 recepten met rode ui
3 sjalotten 450 g winterpeen 4 el olijfolie 1 citroen 1 cm verse gember 1.1 liter kraanwater 3 tuinkruidenbouillontabletten 8 g verse tijm (bakje à 15 g) 1 rode ui 1 el donkerbruine basterdsuiker1. Snipper de sjalotten. Schil d... bekijk recept »
500 g scampi's 200 g chorizoworst 2 el olijfolie 1 grote ui 2 stengels bleekselderij 1 rode paprika 500 g tastytomtrostomaten 2 el platte peterselie 1 rode peper 200 g achterham 300 g witte rijst 500 ml kippenbouillon1. Ontdooi ... bekijk recept »
1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper (versgemalen) 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui (gepeld) 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren (losgeklopt) 4 eetlepels bloem... bekijk recept »
500 g kipkluifjes 75 g boter 2 uien 2 rode paprika's 3 tomaten 3 el milde currypasta (potje) 150 ml kraanwater 325 g gele rijst (pakje) 250 ml Griekse yoghurt1. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een hapje... bekijk recept »
140 g gerookte zalm 200 g zachte kaas Delhaize 1 eetlepel fijngehakte kruiden (diepgevroren) 2,5 eetlepel rijstazijn enkele blaadjes verse veldsla of spinazie peper zout 1 fijngesneden rode ui1. Laat de gesnipperde rode ui een aantal uren marineren i... bekijk recept »
1 courgette (in blokjes) 2 zoetzure appels ((bijv. Elstar), geschild en in blokjes) 1 ui (gesnipperd) 1 rode peper (in reepjes) 3 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 el citroensap 500 g geleisuiker 1. Breng in een gro... bekijk recept »
375 g venusschelpen (steenmosselen) 0.5 verse rode Spaanse peper 1 flinke handvol verse korianderblaadjes 1 rode ui 10 cl olijfolie 15 cl saké 2 teentjes look 2 kropslaharten zout bloem (optioneel) 1 limoen (optioneel)1. Begin met het reinigen v... bekijk recept »
200 g grof zeezout 4 rode uien 1 flesje rode wijn (a 250 ml) 3 eetlepels suiker 100 g blauwaderkaas (in plakjes)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien ... bekijk recept »
6 el olijfolie 400 g winterpeen (zak a 1 kg) 400 g rode bietjes (gekookt (bak a 500 g)) 1 rode ui 1 zakje A-partjes (in schil (425 g)) 7 g verse tijm (zakje a 15 g) 1 pakje makreel (filet lichtgerookt (ca. 200 g))... bekijk recept »
140 g gerookt forelhaasje 4 sneetjes grof boerenbrood peper en zout rode biet lente-ui groene appel1. Prak de forel met een vork in een kom. 2. Mix de andere ingrediënten en meng met de forel. 3. Smeer op een sneetje grof boerenbrood en werk af met ... bekijk recept »