461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer2 sneden volkorenbrood 2 theelepel(s) halvarine 100 gm magere kwark 1 eetlepel(s) halfvolle melk 1 zout 1 peper 1 peterselie 5 radijsjes Besmeer het brood met de halvarine. Roer de melk door de kwark, breng het mengsel op smaak met peper en zout, en ... bekijk recept »
2 sneden volkorenbrood 2 theelepel(s) halvarine 100 gm magere kwark 1 eetlepel(s) halfvolle melk 1 zout 1 peper 1 peterselie 5 radijsjes Besmeer het brood met de halvarine. Roer de melk door de kwark, breng het mengsel op smaak met peper en zout, en ... bekijk recept »
75 gram Philadelphia Naturel Light 5 el yoghurt 1 el verse tijm 1 el grof gehakte basilicum 1/2 bakje tuinkers zout peper paprika komkommer wortelen radijs bleekselderijMeng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en breng op smaak met p... bekijk recept »
200 gr rauwe zalmfilet Zout 1 ontvelde tomaat, zaadjes verwijderd 2 lente-uitjes 1/2 theelepel paprikapoeder (mild) 1 uitgeperst teentje knoflook 1/2 theelepel peper 1/2 theelepel selderijzout Mespunt cayennepeper 1 theelepel gedroogde oregano 1/2 th... bekijk recept »
750 gr gekookte mosselen Enkele spinaziebladeren 3 tomaten 1 bosje radijs 1 ui 1 eetlepel olie Kruidenazijn Zout Witte peper 1 mespunt tijm 1 bakje tuinkers Was de tomaten en de radijsjes, dep ze droog en snijd ze in plakjes Schil de ui en snijd ze ... bekijk recept »
500 gram broccoli olijfolie 1 bosje radijs 2 teentjes knoflook 15 olijven zonder pit, in vieren gesneden 75 gr walnoten 3 eetlepels walnotenolie Haal de roosjes van de broccolistengel en verdeel ze in kleine roosjes Kook deze in 3 - 5 minuten in wei... bekijk recept »
400 g erwten0.5 bosje radijzen1 ui1 teentje knoflookcitroensap1 stokbrood150 g roomkaas (type Philadelphia)100 ml yoghurt750 ml groentebouillonzonnebloemoliepeperzout1. Snij het brood in lange plakken en gril ze goudbruin. Bestrijk ze met de kaas en ... bekijk recept »
1 kg diepvriesspinazieontdooid 1 grote uigesnipperd 1 blikje waterkastanjesuitgelekt 5 dl yoghurt 6 eetlepels mayonaise 1 pakje mix voor groentesoep (of 1 groentebouillontablet) peper naar smaak 1 groot rond brood (boule de campagne) Pureer al... bekijk recept »
Veldsla 4 witlofstronkjes pijnboompitten 1 jonagold 4 verse geitenkaasjes 8 reepjes gerookt spek peterselie 3 eetlepels frambozenazijn 1 eetlepel honing 6 eetlepels olijfolie. Was en snij het witlof, de radijs en de appel en meng die met wat veldsla.... bekijk recept »
1 flinke bos radijsjes 1 bosje waterkers 2 uien 1 l rundsbouillon 2 dl room 2 aardappelen suiker peper, nootmuskaat en zoutSnij de radijsjes in dunne plakjes en spoel het groen. Laat de fijngesneden uien fruiten in wat olie, giet er de bouill... bekijk recept »