461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer1 wortel (80 gr) 100 ml groentebouillon 1 ui (40 gr) 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 3 eetlepel(s) appelazijn (30 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 vers gemalen zwarte peper 1 theelepel(s) mosterd (5 gr) 1 eetlepel(s) fijngehakt bieslo... bekijk recept »
40 gm gort 100 ml groentebouillon 1 sap van 1/2 citroen 2 eetlepel(s) koudgeperste zonnebloemolie (20 gr; ) 1 eetlepel(s) frambozenazijn (10 gr0 1 snufje zeezout 1 vers gemalen witte peper 1 bos radijs (100 gr) 250 gm champignons 1/4 krop eikenbladsl... bekijk recept »
1 kilogram aardappelen geschildof schoongeboend, in parten6 eetlepel olijfoliezout en versgemalen peper1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 eetl. gedroogd4 ongepaneerde schnitzels100 gram bacon of ontbijtspek1 kropje botersla blad iets kleiner ge... bekijk recept »
300 gram groene of bruine linzen1 liter kruiden- of kippenbouillon1 bosje radijs, schoongemaakt1 rode ui, gesnipperd1 appel, in blokjes2 lente-/bosuitjes, in ringetjes300 gram gerookte kip, in plakjes1 citroen, in plakjesVoor de dressing:5 eetlep... bekijk recept »
250 gram sperziebonen200 gram sugarsnaps250 gram diepvriestuinbonen1 bosje radijs, in plakjes of kwarten1 bosje (platte) peterselie, fijngehakt3 eetlepels arachide- of olijfolie750 gram zoete aardappelblokjes1 kropsla4 tartaartjes75 gram geraspte par... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet, vers of diepvries1 limoen2 nectarines1 lente-/bosuitje, in smalle ringetjes1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper2 eetl. gehakte verse koriandervoor de peultjes-radijssalade:200 g peul... bekijk recept »
3 bosjes radijszoutversgemalen peperscheutje rodewijnazijn2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd1 kleine chilipeper, gehakt500 g krieltjes (met schil)2 varkenshaasjes (ca. 500 g)50 g geraspte belegen kaas1 eetl. pijnboompitten2-3 eetl. olijfolievl... bekijk recept »
150 g glasnoedels100 g sojascheuten50 g gedroogd eekhoorntjesbrood150 g runder gehaktpeperzout1 bosje radijs3 lente-uien1 Spaanse pepertjes1 limoen2 kl sesamolie8 el vissaus6 el sojasaus1. Kook de noedels samen met de sojascheuten in een pan en overg... bekijk recept »
1 halve krop ijsbergsla 1 bosje radijs 4 sneetjes krentenbrood 380 gr. geitenkaas 150 gr. appelsiroop. Ingredienten perenstroopdressing: 2 el notenolie 2 el wijnazijn eetlepels Limburgse grove mosterd2 eetlepels perenstroop bekijk recept »
1. Meng 200 ml Griekse yoghurt of milde kwark met 75 gram geraspte radijs of rettich, 1 eetlepel gehakte gembersnippers op siroop en versgemalen peper naar smaak. Lekker met rauwkost zoals bleekselderij en komkommer, bruin stokbrood, chips. bekijk recept »