1000 recepten met paprika
Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer4 eetlepels olijfolie 1 blonde ui, in dunne plakken 2 rode, gele of groene paprika's, zaad verwijderd en overdwars in smalle repen gesneden 2 aardappels, met schil, in dunne plakken zout en versgemalen peper naar smaak 8 eieren 90 g gehakte prosciutt... bekijk recept »
goede pan met anti-aanbaklaag 175 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes olie (olijf of zonnebloem) 1 middelgrote ui, gesnipperd 1 a 2 teentjes knoflook, geperst 1 groene en 1 rode paprika, in dunne ringen 5 eieren van kippen met vrije uitloop... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 rode paprika's 150 g haricots verts, gehalveerd 1 ui, in dunne partjes 1 teentje knoflook, geperst 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden 1 eetlepel olijfolie 75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd 3 eieren 125 g bloem, ge... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 Italiaanse zalmfilets (Iglo Viscuisine) 1 teentje knoflook 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika Indien u geen Viscuisine gebruikt: 2 zalmfilets (150 g elk) 1 eetlepel groene pesto 4 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel kapper... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kalfslapjes 30 g boter 2 rode paprika’s in kleine blokjes gesneden 2 dl room 1 el tomatenpuree 1 el paprikapoeder peper en zout 1 takje verse basilicumBruin de kalfslapjes aan beide kanten in de boter en haal ze uit de pan (nog nie... bekijk recept »
8 kalfsschnitzels, bijna 500 g totaalgewicht, elk circa 1 cm dik 60 gr. bloem zout en versgemalen peper naar smaak 30 gr. roomboter 3 eetl. olijfolie 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden 250 gr. verse witte champignons,... bekijk recept »
Voor 4 personen: Kalfsragout: 700 tot 800 g Courgettes: 3 Wortelen met loof: 1 bundel Witte ui: 1 Trostomaten: 4 Tijm: 1 takje Olijfolie: 1 eetlepel Witte wijn: 2 glazen Paprika: 1 afgestreken koffielepel zout, peperVerwijder het vet van de stukjes k... bekijk recept »
4 kalkoenschnitzels 2 eetl. olijfolie 2 theel. kalkoenkruiden 2 gehakte uien 2 paprika's in reepjes 2 vleestomaten in parten 1 dl (100 cc) room Worcestershiresauce peperSnijd de schnitzel met een scherp mes klein op een goed te reinigen plank. Spoel ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 varkenskoteletten 75 g boter 1,5 paprika 50 gr champignons 1/2 ui 1/2 blik gepelde tomaten 100 g erwtjes 1 knoflookteentje Gehakte peterselie Gedroogde oregano Peper, zoutLeg de paprika's onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 lamsrumpsteak 1 dl Noilly Prat 50 g rozijnen 'Golden' 1/4 rode paprika 3 eetl. room 2 eetl. olijfolie 1 eetl. bloem gemengd met 1 eetl. boter 1,5 koffielepel curry cayennepeper peper en zout.Enkele uren vooraf giet u de Noilly Prat... bekijk recept »