1000 recepten met paprika
 Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer
 Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer2 uien 1 schaal runder (wokvlees (400 g)) 1 zak paprika (gesneden (300 g, diepvries), ontdooid) 2 el olie 1 zakje seasoningmix (burrito (40 g)) 1 zak wraptortilla's (8 stuks, 320 g) 1 krop ijsbergsla1. Snijd 1 1/2 ui i... bekijk recept »
1 gele paprika 4 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 40 g boter (hard) 2 el suiker 2 el verse tijmblaadjes 1 tl witte (balsamicoazijn)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd hem in d... bekijk recept »
3 rode paprika's 1 kg aardappelen (kruimig, geschild) 1 teen knoflook (fijngesneden) 5 el olijfolie extra vierge1. Verwarm de oven op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ... bekijk recept »
450 g bladerdeeg (pak) 1 paprikamix 200 g gerookte kipfiletreepjes (duopak) 2 el crema van zongedroogde tomaten 4 scharreleieren 200 g hüttenkäse (bakje) 12½ g verse bieslook (bakje) 150 g veldsla (zak) 2... bekijk recept »
500 g sperziebonen of kousenband 4 eieren 5 el zonnebloemolie 2 rode paprika's 320 g vegetarische kipstuckjes (De Vegetarishe Slager, schaal 160 g) 1,5 el gemalen komijn 1 pak volkoren tortillawraps (8 stuks) of Surinaamse rotivellen (4 st... bekijk recept »
1 pak Gnocchi di patate (500 g) ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix (à 20 g) 1 rode geroosterde paprika (pot à 465 g) 40 g roomboter zout peper1. In pan ruim water aan de kook brengen en gnocchi toevoegen. Koken tot gnoc... bekijk recept »
200 gr kikkererwten in blik, uitgelekt1 eetl tahin (sesampasta, te koop bij bv de grote Jumbo)1 teentje knoflook1 theel komijn1 eetl citroensap1 theel paprikapoeder pikantSnufje chilipoeder, naar smaakPeper en zout Optioneel 1 eetl olijfolie4 broodj... bekijk recept »
250 g groene olijven (zonder pit) 1 geroosterde paprika ((pot), uitgelekt) 2 tenen knoflook (gepeld) 4 ansjovisfilets (uitgelekt) 3 eetlepels olijfolie versgemalen zwarte peper1. Maal de olijven in een keukenmachine of i... bekijk recept »
1 limoen 50 g paprika's in olie (in bokaal, uitgelekt gewicht) 100 g verse kaas (type St Moret) zwarte peper van de molen1. Verwijder de helft van de limoenschil en hak die fijn. Pers daarna de limoen uit. 2. Laat de paprika’s uitlekken en hak ze fij... bekijk recept »
1 gele paprika 10 sneetjes brood 75 gr feta Ongeveer 10 zwarte olijven Peper 1 teentje knoflook Rooster de paprika onder de grill, in de oven (220 graden) of leg hem op het vuur van een gaspit totdat hij zwart is. Doe de paprika i... bekijk recept »