860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer1 dubbele kipfilet Solo peper en zout basilicum cayennepeper lookpoeder 250 g oesterzwammen versnipperd 100 ml witte wijn 250 ml kippenbouillon scheutje whisky scheutje tomatenpuree 1 gesnipperde ui 1 teentje gesnipperde look 250 g mascarpone ... bekijk recept »
1 sjalot 1 teentje knoflook 150 g gemengde paddenstoelen (bijv. shiitakes, oesterzwammen en nameco's) 1 tijmtakjes 10 g Becel Bakken en Braden 0.5 bospaddenstoelenbouillontablet 1 mespunt kerriepoeder 20 g gerookte zalm 1.5 tl 1.5 bieslook, g... bekijk recept »
4 kipfilets 250 gr oesterzwammen 250 gr fijne sperzieboontjes 1 sjalotje 1 kl vloeiende bloem 10 cl marsalawijn 75 cl kippenbouillon olijfolie solo, bakken en braden nootmuskaat peper&zout (pezo) gehakte bladpeterselie 1. Snij de kipfilets in bre... bekijk recept »
stukje van 50 g Parmezaanse kaas zout 4 groene lasagnevellen 150 gr oesterzwammen 250 gr grotchapignons 100 gr cantharellen 2 eetlepels droge witte wijn 2 1/2 eetlepel walnootolie ca. 1 theelepel zwarte en rode peper 75 gr waterkers keukenpapierBerei... bekijk recept »
720 g biefstuk 100 g champignons 400 g oesterzwammen 75 g boter (bakboter) 2 dl room 6 eieren 1 dl demi-glace (ingekookte fond) peper zout 1 sjalot 1 ui 1 kruidnagel 1 wortel 3.5 dl wijn (rood) 1 takje tijm 1 blaadje laurier 8 mespuntjes peperkorrels... bekijk recept »
720 g biefstuk 100 g champignons 400 g oesterzwammen 75 g bakboter 2 dl room 6 eieren 1 dl demi-glace (ingekookte fond) peper zout 1 sjalot 1 ui 1 kruidnagel 1 wortel 3.5 dl wijn (rood) 1 takje tijm 1 blaadje laurier 8 mespuntjes peperkorrelsDe ui, d... bekijk recept »
1 courgette 200 g oesterzwammen 2 uien 1 teen knoflook blikje maiskorrels 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 takje salie 2 takjes peterselie restje rode wijn olijfolie 1 braadzak 4 dubbele of 8 enkele lamskoteletjes Verwarm de oven voor op 175 gr.C. S... bekijk recept »
250 g rijst150 g oesterzwammen175 g grotchampignons3 ananasringen200 g gemengde slahoning- mosterddressing4 el boter300 g geitenkaas (chevagne) Verhit boter in een koekenpan, bak er de paddestoelen ca. 4 min. in en breng op smaak met zout en peper. L... bekijk recept »
35 gr boter 25 gr bloem kwart liter sinaasappelsap 2 plantaardige bouillontabl 1 eidooier 1 theel koenjit 2 eetl franse mosterd kwart liter room 1 handsinaasappel 1 bakje oesterzwammen of cantharellen zout en peper - 25 gr boter smelten en in een kee... bekijk recept »
400 gr (grot)champignonsin schijfjes - 250 gr oesterzwammen en portobello'sin stukjes - 1/2 l water - 1 volle eetl roomboter - 6 eetl water - 1 ei - citroensap - zout - peper - vleugje nootmuskaat Smelt de boter, voeg citroensap, peper, zout, nootmus... bekijk recept »