860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer4 zalmsteaks 1/2 fles champagne 3 sjalotten 250 GR oesterzwammen 200 GR groene deegwaren 2X25 GR boter 2 soeplepels olie 2 DL room 1 soeplepel gehakte peterselie peper en zout 1. Breng 2 liter gezouten water met daarin 1 soeplepel olie aan de kook.... bekijk recept »
40 cl prosecco 40 cl oude kriek een scheutje cherry brandy maraschinokersen klontje solo 1 eendenborst scheutje oude kriek 1 tl roze peperkorrels versgemalen peper fleur de sel Schaarbeekse kriekencompote een handjevol oesterzwammen 10 g amandelsch... bekijk recept »
500 g aardappelen400 g snijbiet200 g oesterzwam150 g sjalot100 g groene bonen3 wortelen1 aubergine (klein)2 stengels citroengras2 teentjes knoflook2 rode chilipepers3 el verse gember1 el zonnebloemolie2 el bruine suiker1 el currypasta1 el kurkuma (po... bekijk recept »
1 parelhoen (in stukken)1 l kippenfond250 g oesterzwammen (schoongemaakt en in plakjes)250 ml champagne (of schuimwijn)225 g boter150 g bloem6 el bieslook (gesnipperd)800 g aardappelen60 g amandelschilfers2 gesplitst eieren40 g paneermeelnootmuskaatp... bekijk recept »
500 g penne (rigate)6 plakjes gezouten spek (Niet te dun gesneden)300 g witte champignons300 g oesterzwammen1 sjalot2 teentjes knoflook1 chilipeper100 g kerstomaten1 handvol peterselie300 ml slagroomboterolijfoliepeperzout1. Snij de champignons in pl... bekijk recept »
600 g hertenfilet200 g oesterzwammen6 sjalotten (gepeld in vieren)1 teen dunne plakjes knoflook1 kg jonagold-appels2 el balsamicoazijn0.5 el verse tijm (gehakt)150 ml wildfond1 citroensap3 el suiker100 g boter1 el arachideoliezoutversgemalen peper1. ... bekijk recept »
12 vellen verse lasagne200 g geraspte mozzarella12 blaadjes witte kool (of groene kool)2 rode paprika's200 g oesterzwammen2 wortelen100 ml groentebouillonolijfolieextra vierge olijfolie ( balsamico)paprikapoederpeperzout1. Spoel de koolbladeren. Blan... bekijk recept »
4 steaks4 peren (kleine, heel stevige)250 ml rode wijn80 g suiker3 kruidnagels6 jeneverbessen500 g oesterzwammen1 sjalot1 teentje knoflookpeperzout1 kl maïszetmeelboter1. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng 250 ml wijn aan de kook me... bekijk recept »
1 parelhoen1 plak rauwe ham (van ongeveer 100 g)2 el room4 dl kippenfond1 el notenolie2 el arachideolie500 g oesterzwammen1 uibieslookpeperzout1. Snijd het zwoerd van de ham en het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Borstel de oesterzwammen... bekijk recept »
400 g varkensfilet (mager, bijvoorbeeld mignonette of finette)600 g prinsessenbonen100 g oesterzwammen1 el limoensapsojasauschilisaus2 el sesamolie4 tenen knoflook2 rode pepers1. Snij de pepertjes in ringetjes. Snij de oesterzwammen in reepjes. ... bekijk recept »