860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer250 g oesterzwammen 2 kleine preitjes 25 g boter peper en zout 1/2 tl kerriepoeder Voor de saus: 1/2 dl marsala 1 dl groentebouillon (van een tablet) 2 el creme fraiche 100-125 g boter 1 el groene peperkorrels (potje of blikje) 1 el fijngeh... bekijk recept »
250 gr. oesterzwammen2 kleine prei25 gr. boterpeper en zouthalve theelepel kerriepoeder. Voor de saus: halve deciliter marsala1 deciliter groentebouillon (van een tablet)2 eetlepels creme fraiche100 tot 125 gr. boter1 eetlepel groene peperkorrels (po... bekijk recept »
250 gr kipfilet in schuine reepjes350 gr oesterzwammenolijfolieknoflook basilicum 2 bosjes gewassen alleen de blaadjes60 gr geraspte belegen kaaszout en peper. Doe er 1.5 el olie bij en bak de oesterzwammen 6 minuten. Pureer de basilicum met de knofl... bekijk recept »
300 gr oesterzwammen 300 gr tagliatelle zout peper 200 gr katenspek in stukjes 40 gr boter 30 gr bloem 4 dl melk 200 gr geraspte belegen kaas Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Kook de tagliatelle in ruim kokend water. Laat de pas... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen 300 gr grote garnalen (gepeld) 1 ( of meerdere) tenen knoflook 60 gr roomboter citroensapzoutpeper peterselie Hulpmiddelen Magnetron Hulpmiddelen - Magnetron Voorbereiding Oesterwammen in stukken snijden knoflook in stukjes sni... bekijk recept »
4 eendenfilets (80g. elk), 400 g. oesterzwammen, 3 sjalotjes, 20 g. gerookt spek, 4 eetlepels room 2 eetlepels porto 1 eetlepel margarine bieslook dragon zout en peper. Was de oesterzwammen en dep ze droog. Laat de fijngesnipperde sjalotten en het s... bekijk recept »
2 el Blue Band Culinesse 8 tenen verse knoflook 100 gram oesterzwammen 2 hertenbiefstukjes 75 ml sherry 75 ml slankroom 2 takjes thijm peper en zout uit de molen Verhit in de koekenpan 1 el BBCuli en laat hierin de knoflooktenen even licht kl... bekijk recept »
350 gr schelpjesmacaronizoutpeper350 gr kipfilet600 gr witlof150 gr oesterzwammen25 gr boter1 tl (verse) tijm 2 dl room culinair1 1/2 el mosterd1 zakje kaas/tuinkruidensaus75 gr geraspte kaas De macaroni in ruim water met zout beetgaar koken en laten... bekijk recept »
400 gr kipfilet in reepjes4 eetl balsamico-azijn2 teentjes knoflook6 eetl olijfoliezout en peper1 zakje rucola slamelange met bietenblad (AH)limoensap of citroensap150 gr oesterzwammen Verdeel de rucola-slamelange over 4 borden en besprenkel deze met... bekijk recept »
Nodig: 300 gram oesterzwammen300 gram champignons30 gram boter of margarine2-3 eetlepels cognac1/2 bouillontablet1 bekertje room1 theelepel ma?zenazoutpeper. Verhit de boter en bak de paddestoelen op hoog vuur onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 ... bekijk recept »