1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer2 rode uien 2 teentjes knoflook 2 rode pepers ½ zakje verse munt (a 15 g) 3 bosuitjes 1 citroen 3 eetlepels vissaus 6 eetlepels olijfolie (met citroen) 500 g half-om-halfgehakt zout versgemalen peper1. Uien en knofl... bekijk recept »
5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje ½ fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry (Pedro Ximenez) 2 ee... bekijk recept »
50 g pijnboompitten 1 bosje basilicum 1 teentje knoflook 50 g Parmezaanse kaas 1 limoen 200 ml olijfolie PestoRooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Pluk de basilicumblaadjes. Pel de knoflook. Snijd... bekijk recept »
1 pak rijst (250 g) 2 struiken paksoi 4 teentjes knoflook 1 bakje rijstolie & kruiden (100 g) 400 g rundergehakt1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen paksoi wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Knoflook pellen en... bekijk recept »
1 bol knoflook 2 el olijfolie 400 g kikkererwten (blik 400 g) 2 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl zout 40 g ongezouten cashewnoten 20 g sesamzaad 2 tl olijfolie 2 tl sesamolie 1 citroen1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal 1 t... bekijk recept »
1 zakje verse selderie (50 g) 1 paksoi 1 ui 4 tenen knoflook 4 eetlepels zonnebloemolie 300 g kipfilet 1 zakje peen julienne (150 g) 1 pak rijst (1 minuut (2x 250 g)) satésaus kant-en-klaar1. Selderie grof hakken. Pakso... bekijk recept »
1 kg aardappels (vastkokend) 1 bol knoflook ½ zakje verse rozemarijn ((a 20 g) naaldjes afgerist) 2 theelepels zeezout (grof) 2 eetlepels olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon onder stromend... bekijk recept »
1 kleine aubergine 1 zak worteltjes (geschrapt, 500 g) 5 teentjes knoflook 2 citroenen 1 zakje verse peterselie (30 g) 10 el olijfolie 2 tl kerriepoeder 1 bakje witte kaasblokjes (200 g) 1 pakje shoarmabroodjes (8 ... bekijk recept »
1 bosje basilicum 1 teentje knoflook 30 g Parmezaanse kaas olijfolie vierge 1 avocado AvocadopestoPluk en vijzel de basilicum. Pel de knoflook. Voeg de knoflook, een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper toe en ... bekijk recept »
2 kg pommes culinair (gewassen og geschild) 100 ml olijfolie 2 bollen knoflook (gepeld) grof zeezout chilivlokken1. Snijd de aardappelen in stukjes van 2-3 cm. Bewaar de aardappelstukjes in een pan met ruim koud water, zodat ze niet... bekijk recept »