1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer½ citroen 2 tenen knoflook 2 el boter 1 tl gedroogde tijm 600 g sperziebonen 75 ml kraanwater1. Boen de citroen schoon, rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook in plakjes. Smelt de boter in een hapjesp... bekijk recept »
1 kg aardappelen (vastkokend) 1 zak paprikamix (3 stuks) 6 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 3 tenen knoflook (geperst) 1 el gedroogde Italiaanse kruiden1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in ... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend en gehalveerd) ½ bakje verse tijm ((a 15 g), alleen de blaadjes) 1 el sesamolie (flesje 250 ml) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst)1. Pers één helft uit van de citroen. Meng het rasp en c... bekijk recept »
2 sneetjes pain de campagne 1 bakje jumbo garnalen (100 g) 2 teentjes knoflook ½ rode peper 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden) 1 eetlepel citroensap zout1. Brood roosteren en elk sneetje in 4 ... bekijk recept »
300 g gehakt (half-om-half) 1 ei 2 tenen knoflook (geperst) 2 el verse basilicum (fijngesneden) 2 volkoren beschuiten (verkruimeld) 2 el olijfolie grissini (Italiaanse soepstengels, pak 125 g) 1 potje crema van ... bekijk recept »
400 g tagliatelle (pak 250 g) 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 2 el verse peterselie (zakje 30 g) 46 g ansjovisfilets (blikje) 3 el kappertjes1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd d... bekijk recept »
400 g spaghetti 4 tenen knoflook 1 rode peper 150 g olijfolie1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met ee... bekijk recept »
2 aubergines 5 el olijfolie 1 teen knoflook 70 g tomatenpuree 1 el baharat1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en v... bekijk recept »
400 g spaghetti 6 tomaten 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn 1 pakje gerookt ontbijtspek (ca. 200 g) ½ pakje soja cuisine (a 250 ml) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)1. In pan spaghetti bee... bekijk recept »
1 varkensfiletrollade (ca. 900 g) 1 bol knoflook ½ potje zongedroogde tomaten (a 195 ml) 1 bakje rozemarijn ((15 g), alleen de naalden) 75 g boter 6 el crema di balsamico (flesje 150 ml)1. voorbereiden Prik met een ... bekijk recept »