1000 recepten met ijsbergsla
 IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer
 IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer4 koolvisfilets van 120 g 250 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaten op vocht) 2 botjes basilicum 1 Ijsbergsla 1 radicchio 100 g pijnboompitten 6 eetlepels sesamolie 2 eetlepels balsamico-azijn 1 eetlepel sesamzaadjes peper en zout- Maak een vinaigr... bekijk recept »
500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de ... bekijk recept »
500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de gewassen ij... bekijk recept »
500 gr kipfilet 200 gr gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. Chilipoeder 1 theel. Paprikapoeder mespunt cayennepeper ? eetl tomatenpuree of 1 eetl. Tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla S nijd de kip in ree... bekijk recept »
500 gr kipfilet300 g rijst1 tl kurkuma1 1/2 kippenbouillion blokje1,5 dl mayonaise1,5 dl yoghurt1 tl Chilipoeder1 tl Paprikapoedermp cayennepeperzout1 el Tomatenketchup1 rode paprika1 gele paprika2 bosuitjes4 bladeren ijsbergsla Kook de kipfilet gaar... bekijk recept »
500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de gewassen i... bekijk recept »
1 zakje tonijn (85 g) 1 el magere kwark 1/2 tl gedroogde tijm 3 sneetjes volkorenbrood 3 plakjes rosbief 1 blaadje ijsbergsla 3 el rauwkost 1 tl halvarine Tonijn met kwark en tijm met staafmixer of vork mengen tot geheel glad is. Op smaak bren... bekijk recept »
200 gram rauwe ham 150 gram kipkerrie salade 4 pitabroodjes 50 gram ijsbergsla 1 rijpe mango 1 tl gedroogde tijm komkommerplakjes Schilde mango.Snijd plakken richting de pit. Snijd de helft van de plakken in kleine stukjes. Meng de stukjes mang... bekijk recept »
2 dl kokosmelk3 el vissausgeraspte schil van 2 limoenen1 el suiker4 el fijngesneden koriander1 el fijngesneden rode peper300-400 gr gepelde gekookte garnalen150 gr gaarbeetgare puntasperges1/4 krop ijsbergsla (reepjes)1 mango in stukjes1 ongeschilde ... bekijk recept »
- Oesterzwammen (300 gram) - 8 reepjes bacon (dun gesneden) - glas droge witte wijn - pakje rucola - of ijsbergsla - zongedroogde - of verse tomaten - 2 dl ongezoete slagroom - 150 gr jonge geitenkaas of feta Snijd de ijsbergsla in smalle reepj... bekijk recept »