1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meerVoor 4 personen: 1 el olie 325 g penne, ziti of spiraalmacaroni 1 kleine bos verse asperges, schoongemaakt en in stukjes van 4 cm 2-3 frankfurter worsten, in plakjes 2 koppen gemengde groenten, bijv. wortels, sperziebonen, doperwten of mais may... bekijk recept »
500 gr. gekookte aardappels 200 gr.gekookte groenten ( doperwten,wortel,sperziebonen) 100 gr. augurken 3 Eetl.olie 2 Eetl.azijn Krop sla 1 Ui peper en zoutAugurken en aardappels in stukjes snijden De ui fijnhakken. Meng aardappels,gekookte groenten,u... bekijk recept »
2 wilde eenden 1 dl. water of bouillon 2 el. Olie wildkruidenBestrooi de binnen- en buitenkant van de eenden met wildkruiden. Leg de eenden op een rooster boven een braadslede of een ovenschaal met het water midden in een voorverwarmde oven (200 grad... bekijk recept »
2 lamskoteletten 2 kalfskarbonades 2 varkenskarbonades 500 gr kippelevertjes 1 stuk varkensfilet 2 dikke plakken ham ongeveer 4 eetlepels olie zout, peper, paprikapoeder en lookpoeder theelepel gedroogde rozemarijn 4 schijven ananas uit blik 8 tomate... bekijk recept »
1 haas in delen of 4 hazenbouten 1 el. pikante of scherpe paprikapoeder 1 ui 1 rode en groene paprika 3 tomaten 4 dl. rode wijn 5 el. Bloem 100 gr. boter of margarine wildkruiden peperBestrooi de haas met de paprikapoeder en wildkruiden. Verwarm de b... bekijk recept »
300 g kalfspoulet 75 g bacon (in reepjes) 40 g boter 2 eetlepels olie 1 ui 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel paprikapoeder 1/2 pot kalfsfond 125 g champignons (in vieren gesneden) 1 deciliter room bloem snufje peper snufje zoutDe kalfspoulet... bekijk recept »
500 g roodbaarsfilets2 kg doperwten (vers, in de peul)4 lente-uien (fijngesneden)1 bosje zuring (ongeveer 100 g)100 g yoghurt1 el mosterd1 kl honing1 kl mosterdzaadjes (geroosterd)olijfoliepeperzout1. Haal de erwtjes uit de peulen en bewaar de peulen... bekijk recept »
450 g penne250 g pancetta450 g doperwten (vers of diepvries)250 g peultjes0.5 bosje munt100 ml roomgeraspte parmezaanzwarte peperzeezout1. Snij de pancetta in reepjes. Hak de munt grof. Kook de peultjes 5 minuten. 2. Kook de penne beetgaar, en doe er... bekijk recept »
4 kipfilets300 g kleine pasta (schelpjes in verschillende kleuren)500 g doperwten (diepvries)versgemalen pepergrof zeezout1. Bestrijk de kipfilets met olijfolie. Kruid ze met de gedroogde tijm en een snuifje piment d’Espelette (of pap... bekijk recept »
300 g pappardelle300 g knakworsten (in stukjes)250 g doperwten (diepvries)250 g gorgonzola300 ml lichte roomnootmuskaatuit de molen peperzout1. Voorbereiding: Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten wat... bekijk recept »