1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer3 uien 300 gm worteltjes 300 gm doperwten (diepvries) 1 zout 3/4 liter melk 2 theelepels kruidenbouillonpoeder 3 eetlepels aardappelmeel 300 gm geraspte oude goudse kaas 1 eetlepel mostert 1 nootmuskaat 1 lasagnevellen (voorgekookt) 3 eetlepels panee... bekijk recept »
3 uien 300 gm worteltjes 300 gm doperwten (diepvries) 1 zout 3/4 liter melk 2 theelepel(s) kruidenbouillonpoeder 3 eetlepel(s) aardappelmeel 300 gm geraspte oude goudse kaas 1 eetlepel(s) mostert 1 noodmuskaat 1 lasagnevellen (voorgekookt) 3 eetlepel... bekijk recept »
200 g cervelaat (dunne plakjes) 100 g jong belegen kaas (plakjes) 3 kleine augurkjes 4 volle eetl. mayonaise 4 eetl. melk 1 klein potje/blikje doperwten (ca. 100 gra; m) 4 lente/bosuitjes 250 g vlinderpasta zout 1 eetl. zonnebloemolie Voorbereiding:... bekijk recept »
2 eieren 1 paprika 2 tengels bleekselderij 1/4 bloemkool (150 g) 2 tomaten 1 dunne prei (150 g) 1/2 kleine kropsla 1/4 l blik doperwten 250 g leerdammer kaas 3 el (halfvette) mayonaise 2 el whisky-cocktailsaus 2 el yoghurt Eieren in 10 min. hardkoken... bekijk recept »
200 g cervelaat (dunne plakjes) 100 g jong belegen kaas (plakjes) 3 kleine augurkjes 4 volle eetl. mayonaise 4 eetl. melk 1 klein potje/blikje doperwten (ca. 100 gra; m) 4 lente/bosuitjes 250 g vlinderpasta zout 1 eetl. zonnebloemolie Voorbereiding:... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
50 gm boter 2 1/2 kg staartstuk of rosbief 750 gm wortelen 750 gm uien, een keer doorgesneden 3 teentjes knoflook, fijngeplet 1 bouquet garni (tijm, laurier, pete; rselie) 1 stengel bleekselderij 1 zout, peper garnituur: 800 gm wortelen, in grove stu... bekijk recept »
1 kg aardappels (vastkokend) 400 gram bospeen 300 gram diepvries doperwten 4 stengels bleekselderij 250 gram gekruide kipfilet (vleeswaren)/achterham in dikke plakken 4 zoetzure augurken 1 sinaasappel 1/2 citroen 1,5 tl mosterd 4 el olijfolie zout pe... bekijk recept »
500 gram Kotomisi Rijst 125 gram Masterbeef 2 winterwortels 0,75 liter water 100 gram ham 2 kleine tomaten 150 gram margarine 125 gram gele split erwten Faja Lobi masterbeef (roerbakmix) 50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen 250ml Kotomisi C... bekijk recept »