1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer400 g kleine champignonehoedjessap van 2 citroenen1 kopje olijfolie2 teentjes knoflook1 theelepel zout1 theelepel geraspte citroenschil2 uien1 kopje groentebouillon4-5 tomaten1 theelepel oregano1 theelepel basilicumzoutpeper1 bosje peterselie Bereidi... bekijk recept »
Champignons (of mosselen)roomboterteentje knoflookfijngehakte peterseliepeperzoutcitroensap Hulpmiddelen Grillovenvuurvaste ovenschaal Hulpmiddelen - Grillovenvuurvaste ovenschaal Bereidingswijze Knoflookboter: 1/2 pakje roomboter goed vermengen met... bekijk recept »
18 verse champignons 2 eetlepels gehakte lente-ui 1 eetlepel boter of margarine 2 eetlepels paneermeel 2 eetlepels geraspte Cheddar zout en peper 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte groene paprika 1 eetlepel gehakte rode paprika * Snijd... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 25 gram kruidenboter 500 gram grote champignons 1 bekertje creme fraiche 1 ui 2 teentje knoflook 1 ons ham 1 of 2 ons geraspte / geschaafde jong belegen kaas cayenne peper maggi paar takjes bieslook (ter garnering) Bak in een k... bekijk recept »
250 gr champignonsbloempeperzouteipaneermeelfrituurvet1 eieredooiercitroensap of azijn1/8 oliepeterseliepreiaugurkjes De champignons enige malen goed wassen en laten uitlekken. Wat bloem met peper en zout vermengen en de champignons hierin omschudden... bekijk recept »
1 bakje champignons (250 gr.), 60 gr. bloem, zout, peper, paprikapoeder, 1 ei, 1 dl. koffieroom, knoflooksaus. Haal de champignons door het bloem mengsel en frituur ze in de frituurpan goudbruin.Lekker met knoflook saus.Het recept voor de knoflooksau... bekijk recept »
700-800 gram kleine champignons zout ca. 90 gram boter 2-3 bosuitjesgesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gesnipperd 45 gram bloemgezeefd 3? dl melk 100 gram fijngeraspte belegen (of nog oudere) Goudse kaas 1 eierdooier 2 eetlepels fijngehakte (platt... bekijk recept »
250 gr. portobellochampignon 150 gr. kippengehakt 0.5 eierdooier 2 el. basilicumversegehakte Peper Zout Olie Hulpmiddelen Een stoompan met een mandje en een borsteltje Hulpmiddelen - Een stoompan met een mandje en een borsteltje Voorbereiding In pla... bekijk recept »
4 sneetjes oud brood, 100 gram panklare champignons, ? zeer fijngesnipperde ui, 1 eetlepel citroensap, 8 plakjes dungesneden bacon, peper en zout, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 plakjes jongbelegen Goudse kaas, paprikapoeder. Verwarm de grill v... bekijk recept »
6 grote champignons, 2 eetlepels citroensap, 50 gr. zwarte olijven zonder pit, 2 ansjovisfiletjes blik, 2 theelepels kappertjes, 2 eetlepels olijfolie, vers gemalen peper 50 gr. achterham, 50 gr. geitekaas, 2 takjes peterselieVerwarm de grill voor op... bekijk recept »