1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer8 kalfsschnitzels, bijna 500 g totaalgewicht, elk circa 1 cm dik 60 gr. bloem zout en versgemalen peper naar smaak 30 gr. roomboter 3 eetl. olijfolie 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden 250 gr. verse witte champignons,... bekijk recept »
Voor 4 personen: een halve groene kool 250 g verse Parijse champignons 4 mooie kwartels 1 sjalot 1 wortel 2 dl room 1 koffielepel groene peperkorrels 1 eetlepel gehakte bieslook 2 eetlepels margarine (bakken en braden) peper en zoutMaak de kool schoo... bekijk recept »
Voor 4 personen: - 2 lamsfilets (± 600 g,diepvriesvlees) - 300 g prei (diepvries) - 500 g verse champignons - 2 eetl. room - 3 eetl. olijfolie - peper en zoutLaat de lamsfilets ontdooien in de microgolfoven (7 min. op de ontdooistand). Snij het vlees... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 lamsfilets (± 600 g) 300 g prei (diepvries) 500 g verse champignons 2 eetl. room 3 eetl. olijfolie peper en zoutLaat de lamsfilets ontdooien in de microgolf-oven (7 min. op de ontdooistand). Snij het vlees in blokjes. Snij de ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 lamsfilets (± 600 gr) 300 gr prei (diepvries) 500 gr verse champignons 2 eetl. room 3 eetl. olijfolie peper en zoutSnij het vlees in blokjes. Snij de champignons fijn. Verhit 3 eetl. olijfolie in een wok of grote kookpan. Roerbak... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350 g linzen 8 1/2 dl groentebouillon 3 uien, gepeld en fijngesnipperd 250 g champignons, af geborsteld en in plakjes 4 eetl margarine ca. 10 zilveruitjes (persoonlijk laat ik dit achterwege) 2 eetl. fijngehakte peterselie zout en pe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350g linzen 8,5dl groentebouillon 50g boter 3 uien 3 tomaten 250g champignons 4 zoetzure augurken 2 eetlepels gehakte peterselie zout peperDoe de linzen met de groentebouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het 45 minuten ... bekijk recept »
50 gr macaroni 100 gr ontvette ham ( één dikke snede ) in blokjes 100 ml halfvolle koffiemelk 50 gr champignons 1/2 theelepel basilicum 1/2 eetlepel fijne kruiden 30 gr magere gemalen kaas 1/2 eetlepel olijfolie maïzenaBak de hamblokjes aan i... bekijk recept »
12 Noordzeetongfilets; 12 krielaardappelen; 1 kg champignons; 5 sjalotjes; 5 dl visfumet; 1 dl wijn (sauvignon); 2 dl room; 30 g boter, olijfolie, peper en zout/> Kook de kriekaardappelen beetgaar i..." /> Recept: Noordzeetong met champignon... bekijk recept »
12 Noordzeetongfilets 12 krielaardappelen 1 kg champignons 5 sjalotjes 5 dl visfumet 1 dl wijn (Sauvignon) 2 dl room 30 g boter olijfolie peper en zoutKruid de tongfilets met peper en zout, rol ze op en prik ze vast. Kook de krielaardappelen beetgaa... bekijk recept »