1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer100 g gerstvlokken250 ml water4 sjalotten1 eetlepel peterselie12 olijven250 g champignon2 eetlepels zonnebloemolieTamari1 arrowrootpeperzeezout- Laat de vlokken 15 minuten zwellen in voldoende water om een vast deeg te bekomen. Voeg de gesnipperde gr... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 soeplepels olijfolie 2 zalmfilets van 150 gr 1 gehakte venkel 150 gr witte champignons in schijfjes 1 wit van prei in ringen gesneden 250 ml groentenbouillon 250 ml witte wijn 100 ml madeirawijn (facultatief) 75 gr zachte boter zou... bekijk recept »
1 fijngesnipperd uitje 1 theelepel olie 1cm verse gemberwortel, geschild en gekneusd 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd 225 gr puree zout en versgemalen zwarte peper 1 theelepel citroensap 2 theelepels fijngehakte bieslook of peterselie 20-24 gr... bekijk recept »
8 st grootte champignons 90 gr. gerookte oesters 2 lenteuitjes 200 gr, roomkaas 1 tl kerrypoeder 4 bl sla 4 el mango-chutney tabasco naar smaak citroensap naar smaakDe champignons met een vochtig doekje schoon wrijven en de steeltjes verwijderen (dez... bekijk recept »
Voor een 10-tal hapjes: 200 g gorgonzola, 3 eetlepels zachte boter, bosje peterselie, 100 g gepelde walnoten, grote witte champigonsMeng de boter door de kaas. Snipper de gewassen en drooggedepte peterselie. Houd 10 halve walnoten apart voor de gar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gram penne, 1 ui, 1 rode en 1 gele paprika, 1 courgette, 250 gram champignons, 4 teentjes look, 1 dessertlepel tomatenpuree, gemalen gruyère, tijm,laurier,basilicum en oregano, zout en peperSnijd de ui en de look heel fijn. Was d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g quornstukjes (diepvries) 500 g champignons 1 kleine jonagold 1 ui 500 g tomatenpassata (gezeefde tomaten) 2 eetl. zonnebloemolie (of olijfolie) 1 blokje groentebouillon -kruiden 1,5 koffiel. kerriepoeder 2 blaadjes laurier 1 me... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui 8 vleestomaten 2 bakjes champignons 8 olijven, met piment, zonder pit 150 gr. geitenkaas 2 el. olijfolie 1 el. citroensap 2 el. paneermeel 2 el. kaas, oude, geraspte 1 el. kruidenmix, Provençaalse Zout PeperSnijd van de bolle ka... bekijk recept »
Voor 4 personen: 12 zeetongfilets of hondstongfilets 8 grote champignons 100 gr garnalen peper, zout vetstof voor de court-bouillon: prei selderij wortel ui kruidenbosje, tijm, laurier peterselie peperbolletjes, zout[/list voor de roomsaus: 50 g vets... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr elk. 200 gr feta. 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie. 1 ui,gesnipperd. 2 augurkjes. 1 dl room. 2 takjes verse oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano. 2 eetlepels olijfolie. Peper uit de molen &... bekijk recept »