1000 recepten met broccoli
Familie van de bloemkool. Broccoli vindt zijn oorsprong in Italië, veel vitamine C. Het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer broccoli er lichtgeel of een beetje bruinig uitziet, niet meer kopen! De groente si in bloei gekomen en dus niet meer vers! Snijd een flink stuk van de onderkant en eventuele dikke stengels weg. + lees meerFlinke scheut olie 1 ui 3 eetlepels kerrie 3 kopjes rijst (zilvervliesgeen snelkook!) ca 350 gr broccoli zakje cashewnoten 1 banaan 1 winterwortel 1 kopje rozijnen ca 500 ml water 1 kruidenbouillonblokje peper Fruit de ui in de olie; doe er de kerrie... bekijk recept »
: 1 ui1 teentje knoflook25 g boter2 eetlepels droge witte wijn1 schaaltje broccoliroosjes (300 g)150 g tagliatellezout75 g ongezouten cashewnoten1 puntje brie (125 g)1 bekertje zure room (125 ml)1/4 theelepel nootmuskaatpeper. Ui en knoflook pellen e... bekijk recept »
600 gram broccoli 1 bakje champignons knoflook tomatenpuree groente- of kruidenbouillonpoeder kwark of creme fraiche 250 gram geraspte oude kaas 4 tomaten 30 gram boter 200 gram lasagnevellen 30 gram bloem 3,5 dl melk 150 gram gorgonzolakaas 1 ui bas... bekijk recept »
400gr.Rijst(basmati of pandan is het lekkerst)400 gr.Broccoliroosjes.250gr.geraspte kaas naar keuze 5 Sjalotten(of 2 uien,liefst rode)4 Grote eieren. 2 dl Melk/Room.3 Knoflookteentjes.Peper,zout en nootmuskaat.Peterselie of persillade. Bak de gratin ... bekijk recept »
Aardappelsbroccoli3 eieren125ml creme fraicheevt. scheutje melkgeraspte kaas. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm dik en kook ze 5 minuten. Snij en was de broccoli en laat ook hier even de kook over gaan. Leg de broccoli in het midde... bekijk recept »
250 gram bloem 300 gram bloemkool 300 gram broccoli 3 el gehakte peterselie 200 gram geraspte gruyere 3 dl room 5 eieren (4 voor de vulling 1 el paneermeel 150 gram koude boter 2 el gewone boter nootmuskaat zout en versgemalen peper Zeef de bloem op ... bekijk recept »
1 bladerdeeg taartbodem (of vellen). 500 gr broccolieventueel ook bloemkool. 3/4 potje peperroom en 2 dl room. 1 pakje geraspte kaas. 3 eieren peper en zout als variatie kun je eventueel ook garnaaltjesrivierkreeftjes toevoegen of amandelschilfers. b... bekijk recept »
300 gr broccolizout1/2 bosje radijs1 blik boterbonen4 eetlepels olijfolie2 eetlepes wijnazijn1 theelepel mosterd1 teentje knoflook1 theelepel suikerpeper1 klein voorgebakken stokbrood50 g kruidenboter125 g Stilton kaas Verwarm de oven voor op 225 gra... bekijk recept »
1 bakje champignons (250 g)400 g broccoli4 bosuitjeszout350 g pastaschelpjesolijfolie1 pakje sugo pikant (Albert Heijn)80 g verse roomkaas met kruiden125 ml koksroompeper100 g geraspte cheddar Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren sni... bekijk recept »
Broccoli 1 el boter 1 el bloem 2,5 dl melk peper en zout 75 g geraspte kaas 6 eieren Broccoli stomen maar niet helemaal gaar. Bechamelsaus maken met de boter, bloem, melk, peper en zout.( indien gewenst tamari bijvoegen). Roer de geraspte kaas door d... bekijk recept »