514 recepten met andijvie
Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer1 kg. nieuwe aardappelen,1 dl.melk1 1/2 dl. groentebouillon2 eetlepels Zaanse mosterd250 gr. belegen kaas1 eipaneermeelbakmargarine100 gr. magere rookspekreepjes,1 kleine ui150 gr. wortelrauwkost,250 gr. fijngesneden andijvie. De aardappelen schillen... bekijk recept »
Andijvie ong 500 gr fijngesneden 1 dubbele kipfilet 5eetl fritessaus of mayonaise 5 eetl yoghurt 1 kl blikje ananas uitgelekt flink wat kerrie poeder peper en zout boter om in te bakken Doe de yoghurt en fritessaus door elkaar en voeg de uitgelekte ... bekijk recept »
Aardappels (1,5 kilo)gesneden andijvie (ca 500 gram)2 uien1 teentje knoflooksambal (0,5 tl)tijm (2 takjesgerist)spekkies (2,5 ons)vloeibare boter2 lente uitjeszout. 1 grote (slagers) rookworst (anders twee kleinere)melk. Kook de aardappels 20 min. Do... bekijk recept »
Ingredienten 200 gram tagliatelle 200 gram andijviegewassen en fijngesneden 1 krop radicchiogewassen en fijngesneden 100 gram Gruyerekaasgeraspt 1,5 groterode paprika in reepjes Voor de dressing: 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels olijfolie ... bekijk recept »
- 1 ei - ongeveer 150 gr fetakaas - twee sjalotjes (of kleine rode ajuintjes) - een kleine krop verse andijvie - een pak voorverpakt bladerdeeg - dille peper en zout - Klop een ei los, voeg de feta en de sjalotten toe, - Breng op smaak met peper ... bekijk recept »
250 gr kabeljauw 150 gr rode paprika 100 gr mango 1 theelepel (fijngesneden) basilicum 8 zakjes gelatine poeder 2 dl witte wijn andijvie of sla 250 gr tomaten 2 eetlepels vinaigre basilicum citroensap 1 dl olijfolie Stoom de ingredienten in 10 min. g... bekijk recept »
500 g shoarmavlees 2 zakken aardappelschijfjes (450 g per zak) 1 zak panklare andijvie (400 g) 2 eetlepels gembersiroop 100 g gemalen oude komijnekaas 25 g boter zoutpeper Verhit de boter in een hapjespan en laat het vlees al omscheppend in ca. 5 min... bekijk recept »
1 kilo aardappels geschildzout en peper200 gram cherrytomaatjes800 gram gesneden andijvie50 gram boterca. 100 gram cashewnoten1 dl melk1tl djintan500 gram shoarmareepjes. 1 dl creme fraiche. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, Kook deze in... bekijk recept »
1 pak voorgebakken shoarmabroodjes2 uien2 teentjes knoflook3 el olijfolie2 pakjes quorn fijngehakt1 el shoarmakruiden1 zak gemengde salade of andijviesaus naar smaak Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit h... bekijk recept »
8-12 tacos (kant-en-klaar) 400 gr. rundergehakt 1 ui 1 groene paprika 2 theel. chilipoeder of 1 fijngesneden rode Spaanse peper van zaad en zaadlijsten ontdaan of 1-2 chilis vers of uit een pot peper zout 8-12 flinke eetl. Mexicaanse tomatensa... bekijk recept »