Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Toscaanse Andijvie

600 g andijvie -1 kuipje smeerkaas Toscane -peper Was de andijvie zorgvuldig en snijd hem in stukken van 2-3 cm. Laat de groente goed uitlekken. Laat de andijvie op een hoog vuur slinken in ca. vijf minuten en schep de groente regelmatig om. Laat d... bekijk recept »

Andijvie Gesmoorde

1 1/2 kilo andijvie 75 gram boter zout bloem nootmuskaat. Was de andijvie zorgvuldig. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de andijvie met aanhangend water en een beetje zout toe. Roer een en ander goed om, leg het deksel op de pan en smoor de... bekijk recept »

Oosterse Andijvie

400 gr biefstukreepjes2 teentjes knoflook1/2 rode peper1 el gehakte gember pikkels3 el sojasaus2 kroppen andijvieplantaardige olie Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Voorbereiding Snijd de andijvie in grove stukkenwas die en maak ze goed droog. Sni... bekijk recept »

Andijviesoep

Voor 4 personen: per persoon 132 kcal 750 cl Kippenbouillon 50 gr Kaas-pecorino 2 eetlepels olie(olijf) 1 krop krulandijvie 1 ei Zout PeperMaak de andijvie schoon en neem enkele mooie blaadjes uit het hart voor de garnering. Kook de rest van de andij... bekijk recept »

Andijviestampot met roomkaas

Voor 4 personen: 1 1/2 kilo kruimige aardappelen 1 struik andijvie 200 gram spekreepjes 80 gram roomkaas met kruiden klontje boterSchil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water in ca. 18 minuten gaar. Snijd ondertussen de andijvie zeer fijn ... bekijk recept »

Tijm-Honingbiefstuk Met Provencaalse Andijvie

4 biefstukken 2 el honing 1 el fijngesneden tijm 1 tl fijngesneden rode peper zeezout 50 g boter of margarine 1 el zonnebloemolie Voor de andijvie 1 stronk andijvie zoutvers gemalen peper 1 el olijfolie 1 el fijngesneden zwarte olijven 1 teentje knof... bekijk recept »

Andijvie Met Kwark, Kaas En Kummel

1 kg andijvie300 gram oude kaasgeraspt5 eetl. kummel400 gram magere kwark1 uigesnipperdscheutje azijn1 eetl. boterpeper en zout Snij, was en blancheer de andijvie (ruim water koken, andijvie erin totdat het water weer kookt, dan meteen andijvie er we... bekijk recept »

Andijvie a la crème

1 1/2 kg andijvie 1 zout 25 g boter 25 g bloem 200 ml melk Verwijder de slechte andijviebladeren, spoel de struiken schoon, snijd de andijvie in reepjes en was ze na. Zet de andijvie op met het aanhangend water en kook ze in 10 minuten gaar. Roer de ... bekijk recept »

Tongrolletjes op andijvie met aardappelstaafjes

8 zeetongfilets 1 krop andijvie 3 sjalotjes 4 aardappelen 200 g gezouten spekreepjes 10 cl room 1 wortel paprikapoeder boter olijfolie 1. Was de andijvie en selecteer 8 blaadjes met de lengte van de tongfilets. Kook ze in gezouten water beetgaar.... bekijk recept »

Stampot

300 gr gare gierst 1 1/2 dl water 1 theel zout 150 gr andijvie 40 gr magarine 3 eetl melk nootmuskaat Maak de andijvie schoon en snijd deze heel fijn.Maak de gierst warm en pureer deze,voeg de margarine en het vocht,nootmuskaat naar smaak en dieet t... bekijk recept »

Pagina 14 van 52