Recepten met alfalfa

117 recepten met alfalfa

Alfalfa

Alfalfa Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. De groente lijkt wel een soort minitaugé, maar dat is het niet. Alfalfa zijn de kiemen van de zaadjes van luzerneklaver, terwijl taugé afkomstig is van mungboontjes (oftewel kadjang idjoe). Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente, waarvan een klein rauw plukje aan 1001 gerechten nét even iets extra’s toevoegt. Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen. Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Het is daarom wenselijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier alert op zijn. + lees meer

Voorjaarsbouillon

100 gram kleine champignons ? bosje radijjes 150 gram kipfilet 8 dl kippenbouilloneventueel van tablet 50 gram alfalva 4 eetlepels croutons met peterselie Hulpmiddelen Mes schaaf pan met dikke bodem borden Hulpmiddelen - Mes schaaf pan met dikke bod... bekijk recept »

Carpaccio Met Pijnboompitten

100 gram dungesneden ossehaas per persoon (rosbief kan ook heel goed) 50 gr pesto tapenade 1 el wijnazijn 2 el olijfolie 50 gr geraspte parmezaanse kaas of old amsterdam zakje pijnboompitjes zakje veldsla zakje alfalfa potje kappertjes (evt) peper zo... bekijk recept »

Pita-Brood Gevuld Met Kalkoen, Salsa En Groente.

Pita-brood 3 st. Kalkoenfilet 300 gr. tomaten 3 st. Spaanse peper 1/2 st. (zonder zaadjes) groene paprika 1/3 st. ui 1/4 st. Koriander 1 takje ijsbergsla 50 gr. gele paprika 1/3 st. alfalfa 50 gr. honingpeperzout olijfolie Verwarm de oven ... bekijk recept »

Parmaham Gevuld Met Boursin En Overgoten Met Honingdressing

8 plakjes parmaham 1 klein pakje boursin 3 el honing 1 el witte wijnazijn wat rucula (of ander sla soort voor decoratie.) Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden Bereidingswijze Verdeel de Boursin in 8 stukjes en rol dit in de plakjes Parmah... bekijk recept »

Kruidige noedels met krokante tofureepjes

400 g gebroken verse sperzieboontjes 1 pakje sofine tofu wokreepjes fris kruidig conimex woksaus chili gember 1 bakje (40 g) alfalfa conimex wok olie 0.5 pak (125 g) conimex wok noedels BEREIDING Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wa... bekijk recept »

Zalm Sashimi

1 courgette ca. 250 grzout1 kl. winterwortel ca. 200 gr. 1 1/2 el azijn. 1 tl suiker50 gr. alfalfa1 blik rode zalm3 el ketjap manis2 el citroensap2 el oliemespuntje gemberpoeder. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In plakjes snijden. In pan me... bekijk recept »

Gefrituurde Garnalentoostjes Met Gembermayonaise

750gr:gekookte garnalenBloemzoutcayennepeperplantaardige olie om te frituren2 eetlepels geschilde en geraspte gemberwortel150ml:mayonaise3 eetlepels Franse mosterd4 sneetjes licht volkorenbrood in rondjes van 5cm: en licht geroosterd10 radijsjes in d... bekijk recept »

Salade Met Gegrilde Entrecote

2 entrecotes van 150 gram1 dl. olijfolie2 tenen knoflookuitgeperstsap van een halve citroen2 takjes tijm2 blaadjes laurier2 takjes rozemarijn voor de salade : 2 el. balsamico-azijn1 tl. mosterd1 tl. honing6 el. zonnebloemolie1 kropslade binnenste bla... bekijk recept »

Rosbief Met Roquefortsaus

250 gr jonge bladsla30 gr rucolaverse basilicum1 bakje alfalfa1 theel bloemenhoning1 teentje knoflook1 el balsamicoazijn1 el citroensap5 el groene olijfoliezout en peper100 gr roquefort? limoen1 klein bekertje creme fraiche50 gr. pijnboompitten20 -30... bekijk recept »

Groentesoep Met Citroen En Kokos

1 rode Spaanse peper10 cm laos of 3 theelepels laospoeder1 stengel sereh (citroengras) of 1 1/2 theelepel serehpoeder4 dl kokosmelk (blikje)4 dl groentebouillon (tablet)2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)2 blaadjes djeroek poeroet of schil van 1/4 l... bekijk recept »

Pagina 9 van 12