117 recepten met alfalfa
Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’ of het ‘beste voedsel’. De groente lijkt wel een soort minitaugé, maar dat is het niet. Alfalfa zijn de kiemen van de zaadjes van luzerneklaver, terwijl taugé afkomstig is van mungboontjes (oftewel kadjang idjoe). Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente, waarvan een klein rauw plukje aan 1001 gerechten nét even iets extra’s toevoegt. Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen. Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Het is daarom wenselijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier alert op zijn. + lees meer1 krop eikenbladsla 1 rode ui (klein) 4 verse vijgen bakje alfalfa 1 zakje Knorr honing-appel vinaigrette 100 gram chevre (zachte geitenkaas) 1 zakje Knorr walnoot & kruiden croutinos Was de sla, sla hem droog en scheur de bladeren in stukken. Pel de... bekijk recept »
2 pecannotgen 1 el olijfolie 1 el sinaasappelsap 1/2 tl mosterd 1 tl honing 1 appel 1 zakje rucola (30 g)grof gescheurd 1/2 bakje alfalfa (a 40 g) 25 g zachte geitenkaasbijv. chevre de bellay Pecannoten grof hakken, in droge koekenpan kort roosteren ... bekijk recept »
2 pecanoten (of cashewnotenongezouten) 1 el olijfolie 1 el sinaasappelsap 1/2 tl mosterd 1 tl honing 1 appel (Elstar) 30 gram rucola slagrof gescheurd 1/2 bakje alfalfa 25 gr zachte geitenkaas (bv Chevre de Bellay) zout en peper meergranen pistolet P... bekijk recept »
20 dunne plakjes gare varkensrollade (zelfgemaakt of kant-en-klaar)1 tomaat? komkommer3 el. sojasaus3 el. citroensap1 el. gele basterdsuikereen paar druppels rode pepersaus6 el. sesamolie2 el. sesamzaad100 gram alfalfa Snijd de tomaat in smalle partj... bekijk recept »
1 dikke prei (alleen het wit) 400 g.(diepvries) kabeljauw filet 1 eiwit 2 tl. zout versgemalen witte peper 2 tl. ma?zena 1 ? el. geraspte mierikswortel 1 dl. slagroom 3 el. droge sherry 1 el. gembersiroop 3 el. roerbakolie 1 rettich 50 g.... bekijk recept »
Mespuntje wasabi1 el. gembersiroop1 el. sojasaus1,5 el. mierikswortelpasta150 gram ossenhaas (in dunne plakjes gesneden)2 wortels2 el. rijstazijn3 el. olie5 cm. prei50 gram alfalfa Snijd de worteltjes en prei in zo fijn mogelijke reepjes en meng ze m... bekijk recept »
4 tomaten 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetiepels citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1/2 eetlepel olie, 2 dikke plakken ham a 75 g, 1 ui 1/2 zakje veldsla (a 75 g), 1/2 pakje alfalfa (a 100 g), 2 eetiepels seroendeng (Conimex), 2 sesambolletjes Tomat... bekijk recept »
Een zakje babyleaves of jonge gemengde bladslaeen handje alfalfa2 tomateneen paar zongedroogde tomaatjes2 pakjes gerookte forel filet. een flinke scheut "native pepperberry dressing" of (eigen recept) "crazy berry dressing" een turks broodmayonaise O... bekijk recept »
4 plakken gebraden rosbief(snijvlees)iets dikker gesneden dan normaal,100 gr. petrella of roomkaas met gehakte bieslook2 stengels bleekselderijfrisee-slaalfalfa. Voorbereiding In dien geen petrella voorhandenbieslook fijnhakken en vermengen met de ro... bekijk recept »
2 grote aardappelszout versgemalen peper2 theelepels paprikapoeder2 el sesamolie2 el olijfolie1/2 krop eikenbladsla1 doosje tuinkers200 gr huttekase20 blauwe druiven1 el witte wijnazijn50 gr alfalfa. Snij de aardappels in partjes en leg ze in een gro... bekijk recept »