Recepten met kip

1000 recepten met kip

Kip

Kip Kip is een soort gevogelte dat tot de familie van de hoenderachtigen behoort. Kip is een van de meest populaire vleessoorten ter wereld en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en smaak. Kip is verkrijgbaar in verschillende delen, waaronder kipfilet, kippendijen, kippenpootjes en kippenvleugels. Kip is een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen.

Braadkip met parmaham en citroen

1 braadkip1 citroen8 plakken parmaham2 tenen knoflook2 handvol tijm (blaadjes)125 g boter1 kg aardappelen1 knolselder (geschild)1 glas witte wijn200 ml kippenbouillonpeperzout1. Verwarm de oven met braadslee voor op 220°C. 2. Spoel de kip langs b... bekijk recept »

Kip op Elazasser wijze

Voor 4 personen: 1 kip in vier stukken verdeeld peper zout boter 4 sjalotjes mespuntje gedroogde tijm 1dl droge witte wijn (Riesling) 150g champignons 1 eetlepel bloem 1dl zure roomPel de sjalotjes en snijdt ze door midden. Maak de champignons schoon... bekijk recept »

Hele kip met rosébier van René Pluijm

1 hele kip1 flesje rosébier3 citroenen1 ui7 laurierblaadjes2 bollen knoflookzoutpeper300 gr sperziebonen1 kleine rode ui, gesnipperd1 klont boter1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.€¨Giet het flesje bier leeg in een ovenschaal.2. Vul de ho... bekijk recept »

Kip met ui, zoete aardappel en tijm

100 g gezouten boter1 bosje tijm2 kl zout2 kl zwarte peper (gemalen)2 el balsamicoazijn5 zoete uien (rode/witte)1 bol knoflook4 zoete aardappelen (grote)1 Mechelse koekoek1. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter zacht en roer er de helft v... bekijk recept »

Gevulde kip in bouillon

150 g broodkruim1 kip ( de lever, maag en het hart van de kip )300 g rauwe ham1 bundel wortelen1 bundel rapen1 pastinaak1 witte selder8 savooikool3 uien3 eierenscheutje armagnac4 tenen knoflook0.5 bosje bladpeterselie1 kruidenboeket3 kruidnagelsnootm... bekijk recept »

Poularde met vin jaune en asperges

1 kip (poularde, van 2 kg, in 8 stukken)500 g groene asperges1 el bloem100 g boter0.5 l room2.5 dl droge sherry (of vin jaune)18 sprietjes bieslookpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng de bloem met wat peper en zout en haal er de stu... bekijk recept »

Marokkaanse Kip In Tomatensaus

1 1/2 kg. Roma-tomaten3 eetl. olie1 hele kip of 4 a 8 kippenbouten zonder vel2 tl. koenjit (geelwortel/saffraan)1 tl gemalen komijn2 tl kaneelca. 2 cm gemberwortelgeraspt of 1 tl gemberpoeder1 grote ui1-2 teentjes knoflook1-2 el honing of bruine bast... bekijk recept »

Broodschotel Uit De Renaissance

1,2kg kip in stukken verdeeld80g boter3 uien fijn4 stengels bleekselderij in partjes4 niet te kleine worteltjes in partjeszoutpeper uit molen200ml droge witte wijn1 liter kippenbouillon9-12 sneetjes stokbrood aan beiden zijden besmeerd met boter2 e o... bekijk recept »

Scherpe Kip Met Paprika

1 middelgrote kip versgemalen zwarte peper 45 ml(3 el)plantaardige olie zout 100 g bacon 100 g ui 2 teentjes knoflook 2 rode paprika's 200 g tomaten uit blik 1 blokje kippenbouillon 45 ml(3 el )slagroom 46-60 ml (3-4 el)chilisaus 1 paprik... bekijk recept »

Kota Me Macaronia

1250 gram Kip 1 mespunt zout 1 mespunt peper 1 dl. olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook 50 gram tomaten 1 eetlepel peterselie ( vers ) 1 theelepel oregano 2 dl. wijn 250 gram macaroni 100 gram geraspte kaas Verdeel de kip in stukken en bestrooi ze met p... bekijk recept »

Pagina 16 van 100