1000 recepten met sinaasappel
225 g bittere chocolade3 eieren75 g zachte boter1.5 el poedersuiker4 plakken gekonfijte sinaasappelsinaasappellikeurolijfolie1. Hak de chocolade grof en smelt hem boven een warmwaterbad. 2. Splits de eieren. Roer de boter romig met de eidooiers. Meng... bekijk recept »
30 g cacaopoeder170 g zelfrijzende bloem200 g zachte boter200 g suiker4 eieren1 onbehandelde sinaasappel (schil en sap)1. Voorbereiding: Vermeng in een kom de gezeefde bloem en het gezeefde cacaopoeder. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp de helft ... bekijk recept »
1 sinaasappel 700 g runderkarbonaden 1 ui, gesnipperd2 selderijstengels, in schijfjes 2 wortelen, in schijfjes 400 g tomaatblokjes in blik 1 bosje platte peterselie, fijngesnipperd 2 teentjes look, geperst1 snuifje kaneel olijfolie peper en zout1. R... bekijk recept »
4 kruidnagels1 citroen ,schoongeboend, in parten1 sinaasappel, ,schoongeboend, gehalveerd1 flesje rode wijn2 kaneelstokjes2 steranijs (eventueel)suiker4 kruidnagels1 citroen ,schoongeboend, in parten1 sinaasappel, ,schoongeboend, gehalveerd1 flesje r... bekijk recept »
600 gram zalmfilet2 sinaasappels, schoongeboend5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst, fijnverkruimeld50 gram walnoten, grof gehakt1 prei, in smalle ringetjes of fijngehakt100 gram vloeibaar bakproduct of boter1 eidooier, losgekloptbakplaat, ingevet1... bekijk recept »
1 sinaasappel schoongespoeld300 gram verse dadels zonder pit in stukken4 verse vijgen2 uien gesnipperd5 cm gemberwortel geschild en geraspt1 mespuntje cayennepeper of chilipepervlokken250 gram basterdsuiker200 milliliter blanke azijn100 milliliter wa... bekijk recept »
1 sinaasappel200 ml sinaasappelsap4 eetl. honing1 eetl. gehakte verse rozemarijn of 1 theel. gedroogd600 g beenham naturel (voorgegaard)ovenschaaltje met deksel of ovenbestendige braadpan1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappel schoo... bekijk recept »
1 eetlepel Slimpie limonadesiroop sinaasappel1 kiwi, geschild4 gedroogde abrikozen2 eetlepels havermout1 eetlepel walnoten of amandelen200 milliliter magere yoghurt1. Pureer de limonadesiroop met de kiwi, abrikozen, havermout en noten. Giet de yoghur... bekijk recept »
diverse soorten Franse kaas zoals Camembert, Brie, Gruyère, Roquefort, Port Salutvoor de dadel-notentapenade:75 g dadels, zonder pit, gehakt1 theel. balsamicoazijn25 g walnoten, gehakt75 g geraspte oude kaasvoor de vijgenchutney:1 sinaasappel1... bekijk recept »
4 handperen2 eetl. citroensap1 citroen1 sinaasappel50 ml amandellikeur7 dl water2 eetl. geschaafde amandelen250 g ricotta1 vanillestokje, opengesneden4 eetl. poedersuiker1. Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen h... bekijk recept »