1000 recepten met peren
4 peren 1 el citroensap 150 g boter 150 g amandelspijs 150 g bloem 4 eieren 1 el speculaaskruiden 4 el abrikozenjam 1 mespunt zout1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citro... bekijk recept »
0.5 l droge, witte wijn0.5 l water450 g suiker1 citroensap1 kaneelstokje450 g suiker4 conference-peren (geschild)200 g pure chocolade15 cl melksuiker (gekleurd om te versieren)1. Schil de peren. 2. Doe wijn, water, suiker, citroensap, kaneelstokje en... bekijk recept »
0 kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)3 peren (conférence, in partjes)3 eieren150 g roquefort150 ml yoghurt125 ml zure roompeper1. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. 2. Prak de roquefort fijn. Klop hem met de eieren, de zure room... bekijk recept »
6 dessertglaasjes chocolade bavaroise 3 peren (geschild)750 ml witte wijn1 snufje kaneel100 gr suikersap van 1 citroen1 vanillestokje2 el geroosterde hazelnoten1. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. 2. Doe ze in een pan en voeg de witte wijn,... bekijk recept »
600 g rogvleugels2 peren (Conférence)1 teentje knoflook (geplet)1 dl rode wijn1.5 el ciderazijn5 g rietsuiker35 g bakboter1 takje verse tijm1 blaadje laurier0.5 bakje tuinkerspeperzout1. Schil de peren maar laat de steeltjes er aan. 2. Plet de knoflo... bekijk recept »
500 g veenbessen3 peren1 kg geleisuiker1. Spoel de veenbessen. Boen de peren goed schoon, snij ze in blokjes. 2. Doe de peren, bessen en geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken. 3. Schenk de confituur in bokaal... bekijk recept »
1kg peren in stukken-1kg suiker-1theelepel kaneel-1snuifje nootmuskaat-1vanillestokje-water. Hulpmiddelen Jampotten. HulpmiddelenJampotten. Voorbereiding Kook de peren in water en laat ze 10minuten koken.Schep de peren eruit en laat ze uitlekken.Doe... bekijk recept »
10 bitterkoekjes - 1/2 dl Amaretto - 150 gram zachte boter - 150 gram bruine basterdsuiker - 3 eieren - 150 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gram gepelde walnoten - poedersuiker - 1 theelepel kaneelpoeder - 2 peren - zout Bereidingswijze Verwarm de ove... bekijk recept »
3 grote peren 1 eetlepel citroensap 200 gr. boerencakemeel (honig) 200 gr. suiker 200 gr. boter 4 eieren. Hulpmiddelen Beslagkom cakevorm van 28 cm. Zeef Hulpmiddelen - Beslagkom cakevorm van 28 cm. Zeef Voorbereiding Oven voorverwarmen op 160 grade... bekijk recept »
8 peren (klein)4 eieren4 eidooiers5 dl volle melk4 el perenlikeur ((bijvoorbeeld Poire Williams))450 ml water80 g boter (zacht)200 g amandelpoeder1 vanillestokje1 kaneelstokje1 zakje vanillesuiker1 zakje vanillesuiker (voor het beslag)300 g suiker100... bekijk recept »