Recepten met kersen

811 recepten met kersen

Kersen

Kersen

Supercherry sundae

8 bollen ijs (triple cherry (beker a 500 ml)) 4 plakken cake 8 eetlepels kirsch (slijter) 125 ml slagroom 4 eetlepels kersen (zonder pit (pot a 350 g)) 1 bakje frambozen (125 g)1. Haal het ijs een kwartier van tevoren ui... bekijk recept »

Luchtige cake met aardbeien

6 eieren200 gr suiker75 gr bloemRasp van 1 citroen75 gr maizena250 ml slagroom250 gr aardbeien1 zakje klop fixPoedersuikerVerwarm de oven op 180 graden en vet de bakvorm in. Splits alle eieren en mix het eigeel met 2/3 deel van de suiker en citroenr... bekijk recept »

Kersenmuffins

1 potje kersen (netto 185 g) 150 g zachte boter of margarine 150 g suiker 3 eieren 150 g zelfrijzend bakmeel zout 175 g poedersuiker 16 kersen winegums1. De oven warm je voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Het sap van de kersen doe j... bekijk recept »

Groene salade met kersen en radijzen

6 eetlepels dragonvinaigrette 4 eetlepels geraspte wortel 6 kersen 6 "little gem"-slaharten 12 radijzen 4 volle handen mesclun (slamix) vruchtvlees van 2 advocado's1. Meng snel in een slakom 4 volle handen mesclun (slamix), 6 in kwartjes gesneden “li... bekijk recept »

Kersen met porto en specerijen

een snuifje gemalen steranijs 150 g griessuiker 1 kaneelstokje 500 g kersen 1 kruidnagel 10 cl rode porto 1 sinaasappel1. Snij een lange sliert van de schil van de sinaasappel en doe de sliert met 30 cl water, de suiker en de specerijen in een stoofp... bekijk recept »

Kersensneeuw

50 g bloemsuiker 2 eieren 1 eetlepel kersenlikeur (facultatief) 200 g kwark met een vetgehalte van 20% 300 g rijpe zwarte kersen 10 cl verse room1. Ontpit de kersen en bestrooi ze met bloemsuiker. 2. Laat ze 15 minuten trekken en kook ze vervolgens ... bekijk recept »

Kersenclafoutis

6 el fijne kristalsuiker 500 g kersen 1 citroen 1 vanillestokje 3 eieren 55 g amandelschaafsel 75 g bloem 1 mespunt zout 200 ml volle melk 250 ml slagroom1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de ovenschaal in en bestrooi de ovensch... bekijk recept »

Chocolademousse met gemberroom

1/2 pot kersen (op siroop (a 680 ml)) 1/2 eetlepel aardappelzetmeel 1 beker slagroom (125 ml) 2 eetlepels gembersiroop 4 bakjes chocolademousse (a 90 g)1. Kersen met siroop aan de kook brengen. Aardappelzetmeel losroeren met 1 ... bekijk recept »

Marshmallow-fruitfondue met mascarpone

½ pak zomerfruit (of bosvruchtenmix (diepvries, a 300 g)) 1 zak marshmallows (285 g) 125 g mascarpone (of 125 ml crème fraîche) 2 eetlepels citroensap (of fruitlikeur bijv. crème de cassis (slijter))1. Fruit volgens gebruiks... bekijk recept »

Banaan-granolamuffins met kersen

110 g boter 100 g lichte basterdsuiker 2  bananen 110 ml sojamelk 2  eieren 130 g volkorenmeel 1 tl bakpoeder 175 g muesli 100 g diepvrieskersen Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter met de lichte ... bekijk recept »

Pagina 8 van 82