Recepten met kersen

811 recepten met kersen

Kersen

Kersen

Kerst Bowl

Voor een echte bowl naar origineel recept moet u eigenlijk altijd witte wijn gebruiken. Bij voorkeur Rijn- of Moezelwijn. Rosé smaakt echter ook goed. Wilt u liever een bowl zonder alcohol, neem dan een alcoholvrije wijn of appelcider. De vruchten di... bekijk recept »

Bertha's Chocolade kaastaart met Zwarte Woud vruch

Voor 4 personen: 600 gr Zwarte woud mix:(Kersen, druiven, bosbessen, braambessen, zwarte bosbessen) 250 gr chocoladekoekjes, verkruimeld 250 gr mascarpone kaas 600 ml room 200 gr zwarte chocolade 50 gr ongezouten boter, gesmolten 2 koffielepels cacao... bekijk recept »

De zelfgemaakte boter voor kerst van René Pluijm

2 sinaasappels1 scheutje Cointreau500 gr suikerwater 250 gr roomboter ongezouten (op kamertemperatuur) 1/3 reep bittere chocolade (geraspt) 4 takjes verse munt (fijngesneden) plastic folie 1 ambachtelijke kersenslof met kersen, amandelspijs en cranbe... bekijk recept »

Baba met rum

250 g bloem100 g zachte boter5 eieren10 g verse gist625 g suiker100 ml room1 el poedersuikersnuifje zout1 l water1 borrelglaasje rum1 sinaasappel (sap van)100 g kersen (geconfijt)1. Verwarm de oven voor op 180°C. Los de gist op in een scheutje water.... bekijk recept »

Rijstpap met appelen

1 l halfvolle melk125 g rijst2 eidooiers1 vanillestokje100 g suiker6 appels (Boskoop)5 dl water250 g suiker6 kersen (cocktailkersen)1. Schil de appelen, boor het klokhuis uit. 2. Was de rijst. 3. Laat de appelen gaar worden in een suikersiroop op bas... bekijk recept »

Zwarte-Woudtaart

1 pot op sap krieken150 g chocoladedecoratie (schilfers)4 eieren140 g suiker6 el suiker1 zakje vanillesuiker120 g zelfrijzende bloem2 el cacaopoeder20 g maïszetmeelboter2 el kirsch4 dl room1. Verwarm de oven voor op 200° C. Klop de eieren met de suik... bekijk recept »

Chocoladebiscuit met kersensorbet

80 g suiker ( 80 g voor de kersensorbet)60 g amandelpoeder20 g cacaopoeder20 g bloem0.5 vanillestokje120 g eiwit80 g eidooier0.5 blaadje gelatine1 kg kersenpulp (voor de kersensorbet)2 dl room (voor de kirschcrème)scheut kirsch5 g citroensap (of citr... bekijk recept »

biscuit

5 stuks ei 250 g suiker 250 g zelfrijzende bloem 1. Biscuit maken lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Met dit recept lukt het hopelijk wel. Scheid het wit van het geel van de 5 eieren. Klop de 5 eiwitten stijf in een grote kom met een elektrische... bekijk recept »

Smeuïge Brownies

250 gr boter 200 gr zwarte chocolade 80 gr cacaopoeder 100 gr bloem of zelfrijzende bloem 1 kl bakpoeder (optioneel- zie recept) 50 gr bloemsuiker 310 gr donkere kandijsuiker 4 grote eieren 4 el extra straffe koffie (vb van oploskoffie) 1. verwarm... bekijk recept »

Monchoutaart

100 gram boter of margarine gesmolten5 eetlepels vruchtensiroop of ranja5 eetlepels chocoladesaus1 pak bastognekoeken verkruimeld1 pak (half) volkorenbiscuit verkruimeld2 eetlepels schenkstroop of honingvoor de vulling:500 milliliter slagroom50 gram ... bekijk recept »

Pagina 78 van 82