566 recepten met aardbei
Aardbeien zijn een soort bes die tot de Rosaceae-familie behoort. Ze zijn een van de meest populaire vruchten ter wereld en worden gewaardeerd om hun zoete, sappige smaak. Aardbeien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel en wit. Ze zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten.100 g dessert rijst enkele aardbeien 100 g frambozen 190 g griessuiker 1 kaneelstokje (facultatief) 1 kiwi 1 mango (of ½ meloen) 8 cl rode wijn 10 cl room 1/2 vanillestokje 40 cl volle melk1. Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bo... bekijk recept »
1 galiameloen 150 ml witte port (of zoete witte wijn) 2 eetlepels witte basterdsuiker 1 sinaasappel (geperst) 1 citroen (geperst) 4 takjes rode bessen (of 4 aardbeien, in plakjes)1. Meloen halveren, met lepel pitjes erui... bekijk recept »
50 g boter 200 g tarwebiscuits 2 el aardbeienjam 4 eieren 100 g suiker 16 g vanillesuiker (zakje à 8 g) 65 g bloem 250 ml melk 250 ml slagroom 250 g aardbeien 2 kiwi's1. Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine f... bekijk recept »
4 eierkoeken 4 eetl aardbeien ofSmeer de jam uit over de eierkoeken. Snij de aardbeien in plakjes maar houd 4 hele apart voor de garnering. Leg de plakjes aardbei op de jam. Spuit de slagroom over de aardbeien en garneer het taartje met de hele aardb... bekijk recept »
16 aardbeien 4 dl volle melk 6 eetlepels appeldiksap 4 bolletjes aardbeienijs 2 eetlepels suiker1. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en doe de vruchten in een hoge kom. Hou 4 aardbeien apart en pureer de andere 12 aardbeien met een sta... bekijk recept »
1 brioche (brood, 400 g) 4 el roomkaas 4 el lemon curd (potje 320 g) 12 aardbeien (in plakjes)1. Snijd 4 dikke sneden van de brioche en toast ze in een broodrooster of 5 min. op een rooster in de oven (200 °C). Besmeer elke snee ... bekijk recept »
12 aardbeien, ontdaan van hun steeltjes en in 4 gesneden 2 eetlepels frambozenazijn 2 eetlepels frambozenmarmelade 200 g jonge spinaziescheuten 3 kiwi’s, geschild, in blokjes gesneden 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels pijnboompitten 100 g rauwe ham 3... bekijk recept »
500 g aardbeien ⅔ fles witte Amé (à 750 ml) 1 pakje jellypudding aardbei ¼ zakje verse munt (à 15 g) 1 limoen 2 eetlepels cactus-citroensiroop 2 kiwi's1. Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier e... bekijk recept »
150 g suiker 150 ml water 250 ml vers aardbei-sinaasappelsap1. Los in een steelpan op laag vuur de suiker in water op en laat de suikersiroop afkoelen tot kamertemperatuur. 2. Voeg de vers aardbei-sinaasappelsap toe en schenk het mengsel in een lag... bekijk recept »
250 g aardbeien 4 el gembersiroop 1 el limoensap 400 ml bronwater (met citroen)1. Houd 4 aardbeien apart en maak de rest schoon. Doe de schoongemaakte aardbeien in de blender of een hoge, smalle kom. Schenk er de siroop en het limoensap op... bekijk recept »