Broccoli met garnalen & amandelpesto (advertorial)

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de reuzengarnalen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit (per 4 personen). Snijd de platte peterselie grof. Maal het citroenrasp, een ½ el citroensap (per 4 personen), de peterselie, het amandelschaafsel, 2/3 van de olijfolie en het water in het bakje van een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.
  • 4 Pel de ontdooide garnalen. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de garnalen met de knoflook en rode peper ca. 2 min.
  • 5 Kook ondertussen de broccoliroosjes 4 min. in een laagje water met eventueel zout. Giet af en verdeel over een schaal. Verdeel de garnalen en amandelpesto erover. Serveer het brood erbij.

Broccoli met garnalen & amandelpesto (advertorial) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Soja-cashew-kipspiesjes met groene roerbak en rijst (advertorial)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie (advertorial)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept