Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.
  • 2 Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
  • 3 Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes
  • 4 Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept