Venkelrisotto met warmgerookte zalm

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  • 2 Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd daarna in stukjes van 1 cm. Voeg na 10 min. de venkel en de dille toe aan de risotto. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
  • 3 Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en schep erdoor. Breek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel over de risotto.

Venkelrisotto met warmgerookte zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Venkelrisotto
20-30 min -
Bekijk recept
Saffraanrisotto Met Gamba?s
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Risotto Met Venkel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelrisotto Met Hollandse Garnalen En Ouzo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept