Foccacia genovese

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 140 ml water in een steelpan tot 35 °C. Gebruik de thermometer om de juiste temperatuur in de gaten te houden. Doe het water in een mengkom en los het zout en de suiker erin op.
  • 2 Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe en mix met een mixer met deeghaken 2 min. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Kneed nog 10 min. door. Pauzeer het mixen af en toe en haal het deeg van de deeghaken. Zo wordt het deeg gelijkmatig gekneed.
  • 3 Neem het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt met vershoudfolie 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • 4 Neem het deeg uit de kom, bol het nogmaals op zoals in de vorige stappen beschreven methode en leg in de ingevette braadslede. Laat nogmaals afgedekt 2 uur rijzen.
  • 5 Verdeel het deeg gelijkmatig over de hele oppervlakte van de braadslede en duw er met je vingers kuiltjes in zodat een bobbelig oppervlak ontstaat. Laat nog 2 uur rijzen. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en meng met de rest van olie en eventueel zout. Laat afgedekt staan tot gebruik. Verwarm na 1½ uur rijstijd de oven voor op 230 °C.
  • 6 Verdeel de ui met de olie gelijkmatig over het deeg. Bak de focaccia in 15-20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Foccacia genovese is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept

Mediterrane burger met tzatziki
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gorgonzolafondue met mascarpone
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Foccacia.
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Foccacia Sensuale
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept