Mango-chocoladetaart

12
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd van 1 mango de plakken in reepjes in de lengte en van 1 mango blokjes van 1 cm. Hak de helft van de witte en de helft van de pure chocolade grof.
  • 3 Doe de eieren en suiker in een kom en klop met een mixer tot een lichtgeel mengsel. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het eiermengsel, de bakpoeder en het zout toe aan de bloem en spatel door elkaar. Voeg geleidelijk de olie toe. Voeg de blokjes mango en de gehakte chocolade door het beslag. Giet het mengsel in de springvorm. Leg de mangoreepjes in een cirkelvorm erop en druk aan. Bak de cake ca. 50 min. in de oven. Dek na 35 min. losjes af met aluminiumfolie. Controleer de cake op gaarheid met de satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen op een rooster.
  • 4 Breek, tijdens het afkoelen van de taart, in een vuurvaste kom de rest van de witte chocolade. Breek in een andere vuurvaste kom de rest van de pure chocolade. Zet de kommen in 2 andere pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Besprenkel de taart in een zigzaggende beweging met de chocolade. Serveer lauwwarm.

Mango-chocoladetaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept