Perzik-stracciatella panna cotta

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk de slagroom in een steelpan en voeg 50 g suiker toe. Breng tegen de kook aan. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg samen met het vanillestokje toe aan de room. Houd 10 min. tegen de kook aan, verwijder het stokje en neem van het vuur.
  • 2 Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Schep de yoghurt erdoor en laat 30 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Voeg de chocolade toe aan het afgekoelde en ingedikte room-yoghurtmengsel en schep voorzichtig om (roer niet te lang, want dan smelt de chocolade alsnog). Verdeel de stracciatellaroom over de timbaaltjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  • 3 Schil ondertussen de perziken en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Breng 100 ml water met de rest van de suiker aan de kook, voeg de perzik toe en laat 3 min. zachtjes koken. Schenk door een zeef en laat afkoelen.
  • 4 Neem de timbaaltjes uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Maak eventueel de randen los met een mesje. Stort de panna cotta's op 4 borden. Verdeel de perzik erover.

Perzik-stracciatella panna cotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept