Zomerfruittaart

10
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een steelpan. Doe ondertussen de koekjes in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller of ander zwaar voorwerp overheen zodat ze verkruimelen. Doe de kruimels samen met de gesmolten boter in een kom en meng goed. Duw de koekkruimels in een gelijkmatige laag in de vorm en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  • 2 Doe ondertussen de mix voor gele room met de melk in een kom en klop met een mixer 5 min. Zet in de koelkast tot gebruik. Neem de taartbodem uit de koelkast en schep de gele room erin. Verdeel gelijkmatig over de bodem.
  • 3 Laat de ananas uit lekken. Maak de aardbeien schoon, halveer ze, maar laat er een heel. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Leg in het midden van de taart een schijf ananas en doe de hele aardbei in het ronde gat. Leg er achtereen volgens in cirkels de kiwi, frambozen, blauwe bessen en aardbeien omheen. Verwarm de jam in een steelpan zodat deze wat vloeibaarder wordt. Strijk met een kwastje een gelijkmatig laagje jam over de fruittaart. Verwijder de rand van de quichevorm en serveer.

Zomerfruittaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zomerfruittaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerfruittaart
0 min
Bekijk recept

Zomerfruittaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerfruittaart
0 min
Bekijk recept