Bavette met smokey red chimichurri

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe ⅔ van de knoflook, de helft van de olijfolie, het limoensap, sinaasappelsap, ⅔ van de gemalen komijn, de gemalen peper, de helft van de chilipoeder en zout naar smaak in de diepvrieszak. Sluit de zak en schud de marinade door elkaar. Doe het vlees in de zak, sluit weer af en laat op het aanrecht van de keuken minstens 1 uur marineren. Steek de barbecue aan en bereid hem voor op direct grillen. Zorg dat de temperatuur onder de deksel 200 °C bereikt.
  • 2 Rooster voor de Smokey Red Chimichurri de paprika op de barbecue tot het vel zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht is. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk en doe in een kom. Snipper de ui fijn. Ontvel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de peterselie, oregano en koriander fijn. Halveer de jalapeño in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Meng de rode ui, tomaat, peterselie, oregano, koriander, jalapeño, paprikapoeder, rodewijnazijn en de rest van zowel de knoflook, olijfolie, chili als komijn erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Stook de barbecue nog wat hoger op tot een temperatuur van 260 °C. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Gril 4-5 min. tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 50-56 °C (rare-medium rare). Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees dwars op de richting van de draden die je in het vlees ziet lopen, in plakjes. Serveer met de Smokey Red Chimichurri.

Bavette met smokey red chimichurri is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkluif met chimichurri
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk Chimichurri
30 min-
Bekijk recept

Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bavette con fave e prosciutto (Pasta met tuinbonen en ham)
30 min-
Bekijk recept