Mini-pizza van de barbecue

8
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm het bier in een steelpan tot handwarm en voeg de gist toe. Doe de bloem en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk het bier erin en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed nog 2 min. met de hand verder. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Doe terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Steek de barbecue aan en verspreid de kolen als ze roodgloeiend zijn gelijkmatig.
  • 2 Leg de terracotta schotel ondersteboven op het rooster in het midden van de barbecue en sluit de barbecue met de deksel. Verdeel het deeg in stukken per portie. Strooi wat griesmeel over het werkblad en vorm van het deeg bolletjes per portie. Rol ze door het griesmeel en leg ze op een bakplaat. Laat afgedekt met vershoudfolie nog 15 min. rijzen.
  • 3 Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Rol 1 bol deeg uit tot een doorsnede van 22 cm en een dikte van ca. 2 mm. Strooi wat griesmeel op de omgekeerde springvormbodem. Leg de pizzabodem erop. Bedek met 2 el pizzasaus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met 25 gram Parmezaanse kaas en leg er ca. 4 plakjes mozzarella op. Laat de pizza voorzichtig van de springvormbodem op de terracotta schotel glijden. Bak de pizza in 5-6 min. gaar met de deksel op de barbecue. Bestrooi met basilicum. Maak zo ook de rest van de pizza's.

Mini-pizza van de barbecue is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept