Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water. Dit voorkomt dat de prikkers snel verbranden op de barbecue.
  • 2 Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng de komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Snijd het katenspek fijn. Meng samen met de Griekse kruiden door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 2 porties per persoon en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen rondom met de olie. Gril de spiesen in ca. 8 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesen met de tzatziki.

Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scandinavische gehaktspies
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse couscous met gehaktspies
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviestamppot met feta en Griekse gehaktspies
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept