Green sushi bowl met edamame en nori

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het water en de sushirijst met eventueel zout in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan. Schep de sushi-azijn door de rijst.
  • 2 Laat ondertussen de tofu uitlekken. Verkruimel de tofu boven een met schone theedoek bedekte kom. Druk met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit de tofu. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de verkruimelde tofu 5 min. op middelhoog tot hoog vuur.
  • 3 Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5 -7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Verkruimel de tofu boven een met schone theedoek bedekte kom. Druk met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit de tofu.
  • 4 Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de tofu, komkommer, zeewiersalade, nori snack en sojabonen over de rijst. Serveer met extra sojasaus.

Green sushi bowl met edamame en nori is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sushi
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse nori-omeletrolletjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Currysoep met rijst, snijbonen en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Green energy
10 min
Bekijk recept
Oosterse paksoi uit de wok
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene curry met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept