Frachos

8
35 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de friet met 2/3 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep na 10 min. om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de picadillo en tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.
  • 2 Neem ondertussen de ingrediënten uit het verspakket guacamole. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng met de tomaten, sjalot en knoflook. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de guacamole op smaak met 1 el limoensap, peper en eventueel zout.
  • 3 Neem na 20 min. de friet uit de oven. Schep de friet om. Verdeel de geraspte cheddar over de friet. Bak nog 10 min. in de oven. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper uit het verspakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Brokkel de witte kaas.
  • 4 Neem de friet uit de oven. Verdeel naar smaak de guacamole, zure room, witte kaas, salade ui, rode peper, koriander, partjes limoen over het gerecht. Serveer direct.

Frachos is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker