Glutenvrije appelkruimeltaart

10
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef voor 1 taart 250 g zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Snijd voor 1 taart 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • 2 Schil ondertussen de 2 soorten appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een kom en voeg voor 1 taart 25 g rietsuiker en de kaneel toe. Hak de noten van de notenmix fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de rest van de boter toe. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Neem het taartdeeg uit de koelkast en duw het in stukjes in de taartvorm zodat de hele vorm (ook de rand) bedekt is. Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels over de vulling. Bak de taart in 1 uur en 5 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

Glutenvrije appelkruimeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Poolse appelkruimeltaart met ijs
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelkruimeltaart
10-20 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Appelkruimeltaart
0-10 min -
Bekijk recept
Appelkruimeltaart Met Banketbakkersroom
30-60 min -
Bekijk recept

Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Carrot cake
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidenballetjes met kurkuma
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met groentelinten en tartaar
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept