Hollandse makreelkoekjes met maiskolven

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Kook ondertussen de mais 10 min. in een pan ruim water. Giet af en laat uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mais 6 min.
  • 2 Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. Klop het ei los. Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Halveer de komkommers in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Laat 5 min. uitlekken in een vergiet.
  • 3 Prak de aardappelen met een vork en meng het ei, de ui, de helft van de peterselie en de makreel erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het mengsel en druk ze plat tot kleine dikke koekjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en bak de koekjes in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  • 4 Meng de komkommer met de yoghurt en de rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de makreelkoekjes en maiskolven met de komkommer.

Hollandse makreelkoekjes met maiskolven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige maïskolven
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept