Indiase kipspiesjes met broccoli en frisse yoghurtsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de rijst toe aan een pan. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  • 2 Schep de kipdijfiletreepjes om met de olie en garam masala. Rijg de kipreepjes aan de satéstokjes, zodat je 8 spiesen hebt. Verhit de grillpan en gril de kipspiesjes in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg, zodra het water kookt in de tweede pan, de broccoli en eventueel wat zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
  • 4 Schil ondertussen de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in kleinere stukken, rasp met de grove rasp en laat uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng in een schaaltje de yoghurt met de komkommer en munt (raita). Breng eventueel op smaak met zout.
  • 5 Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep de koriander en het limoenrasp en -sap door de rijst. Verdeel de rijst en broccoli over de borden, leg de kipspiesjes erbij en serveer met de raita.

Indiase kipspiesjes met broccoli en frisse yoghurtsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept