Chocoladecake met blauwe bessen en banaan

10
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.
  • 2 Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain- marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen. Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel. Roer ⅔ van de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.
  • 3 Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof. Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.

Chocoladecake met blauwe bessen en banaan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept