Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente

2
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de couscous in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Schep de andere helft van de avocado met de geitenkaas in het bakje van de keukenmachine en mix tot een puree.
  • 2 Snijd de radijsjes in gelijke partjes. Haal de blaadjes van 4 takjes peterselie (per 2 personen) en snijd de rest fijn. Halveer de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in twee partjes.
  • 3 Roer de couscous los met een vork en meng met ⅔ van de (olijf)olie, sesamolie, fijngehakte peterselie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de couscous over een platte schaal en verdeel hierover in rijen de kiemgroenten, avocadoplakjes, radijspartjes en peterselieblaadjes. Spuit het avocado-geitenkaasmengsel in mooie toefjes over de couscous. Bestrooi met het citroenrasp. Besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen.

Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkorentoast met avocado
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Zalm met winterpeen, pastinaak en dillesaus
42 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-ricottalasagne met basilicum van de plaat
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blauwaderkaaswafeltjes
5 min Snack
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept