Kazige prei

12
55 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de preien diagonaal in stukken van ca. 2 cm. Verwarm een grote ovenvaste braadpan (het liefst eentje die mooi genoeg is om straks het gerecht in te serveren) op middelhoog vuur. Doe een scheutje olijfolie, de boter, tijm en knoflook in de pan. Roer, zodra de boel begint te pruttelen en bakken, de prei erdoor. Bak de prei zachtjes. Kijk elke paar minuten even in de pan en schep het geheel om zodat er niets aan de bodem blijft plakken.
  • 2 Op dit punt heeft u de keuze uit twee bereidingswijzen. Eentje is goed, de ander fantastisch. U kunt of de rest van de ingrediënten door de prei roeren en de pan zonder deksel 45 min. in de oven zetten op 180 ºC. Of, als u de allerzoetste prei ooit wilt (en volgens mij wilt u dat wel), draai het vuur onder de pan wat naar beneden en bak de prei nog 35 min. onder af en toe roeren tot de prei zacht en intens heerlijk wordt.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 ºC (indien u die niet al hebt gebruikt om de prei in te bakken). Breng de prei op smaak met peper en zout en schep in een ovenschaal, of laat het gerecht in de pan zitten. Roer de kookroom en wat water door de prei, strooi de geraspte kazen erover en verdeel de brie over het oppervlak. Bak het gerecht in 15 min. in de oven of tot er een goudbruine kaaskorst op zit.

Kazige prei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept