Traditionele rosbief

6
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • 2 Maal ondertussen de kaneel en kruidnagels in een vijzel tot een poeder. Rasp de schil van de mandarijn en citroen boven de vijzel. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe aan de vijzel. Voeg een flinke mespunt peper en zout toe aan de nootmuskaat. Schep alles goed om.
  • 3 Leg ondertussen de laurierblaadjes in het midden van een braadslee, leg het vlees erop en wrijf het vlees in met de mosterd. Strooi het kruidenmengsel uit de vijzel over het vlees en duw het aan. Druppel er olijfolie overheen. Bak het vlees ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees mooi roze is vanbinnen.
  • 4 Neem de braadslee uit de oven en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken.

Traditionele rosbief is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept