Hartige mini-eclairs met gerookte zalm

24
40 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een kom. Smelt de boter met het water en zout in een steelpan op laag vuur. Breng aan de kook en doe de bloem erbij. Zet het vuur weer laag en roer met een houten lepel tot een stevige glanzende, deegbal die loskomt van de pan. Kook 2 min. en doe het deeg in een beslagkom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop ¾ van de eieren los in een aparte kom. Schenk beetje bij beetje de losgeklopte eieren bij het afgekoelde deeg en klop het er met een mixer door. Misschien heb je niet al het ei nodig. Het beslag moet glanzen en zalfachtig zijn, maar wel stevig genoeg om te spuiten. Vul de spuitzak met het beslag. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat strepen van 6 cm lang. Houd voldoende tussenruimte want ze worden bijna 2 keer zo groot.
  • 3 Splits het resterende ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de eclairs voorzichtig met de eidooier. Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven. Doe de oven snel even open en dicht, zodat de stoom kan ontsnappen.
  • 4 Zet de oven op 180 °C en bak ze nog ca. 10 min. Zet de oven uit en laat ze nog 30 min. in de oven afkoelen. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster. Snijd de zalm in kleine stukjes. Houd een paar mooie takjes dille achter voor garnering en snijd de rest fijn.
  • 5 Roer de roomkaas los met de zalm, dille en mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de augurkjes in de lengte. Snijd de eclairs in de lengte open en vul ze met de roomkaas. Leg op elke eclair 3 halve stukjes augurk. Leg ze op een mooi bord en garneer de eclairs met de achtergehouden dille.

Hartige mini-eclairs met gerookte zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept