Mangogelei met kaas

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Houd 4 mooie plakjes mango apart. Pureer de rest van de mango in de blender met een snufje zout en een paar druppels citroensap.
  • 2 Meng 3 dadels met de mangopuree.
  • 3 Week de gelatine 5 min. in koud water. Doe 50 ml water in een kleine steelpan en voeg de poedersuiker toe. Verwarm kort. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het suikermengsel. Meng door het mango-dadelmengsel. Bedek de bodem van een vierkante schaal met bakpapier. Schenk er het mangomengsel in tot er een laag van 1/2 cm ontstaat. Laat afkoelen en laat 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 4 Meng in een bakje de sherry met de gembersiroop.
  • 5 Snijd van de brie, Port Salut en blauwaderkaas 4 gelijkvormige stukjes af, zodat er 4 cirkels gevormd kunnen worden ter grootte van de ronde steekvorm. Haal de kaas door het sherry-gembermengsel en laat uitlekken op een bord. Druk de kaas in cirkelvorm op een ovenplaat of vuurvaste schaal. U kunt de kaas nu met de crème brûléebrander licht karamelliseren.
  • 6 Houd wat takjes basilicum achter en meng de rest van het basilicum in de keukenmachine met de resterende dadels, crème fraîche en Grana Padano naar smaak tot een crème.
  • 7 Haal de gelei uit de koelkast en snijd in 4 rechthoeken. Steek uit iedere rechthoek met de steekvorm 2 rondjes. Bestrooi met wat poedersuiker en karamelliseer met de crème brûléebrander. Steek met dezelfde steekvorm 4 rondjes uit het brood.
  • 8 Leg de mangogelei op een rechthoekig bord of schaal. Plaats in 1 van de 2 rondjes een rondje kaas, en schep in het andere rondje wat van het overgebleven gember-sherrymengsel. Garneer met de basilicumcrème en plakjes mango. Serveer met het geroosterde brood.

Mangogelei met kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Ravioli van mango en appel
2uur- Nagerecht
Bekijk recept
Taart van miserable met kokosvulling
105 min Nagerecht
Bekijk recept